Eşinin harbiyle cinsel saldırısına uğrayan ve İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin raporuyla bağırsaklarının delindiği belirlenen Saniye Ünlü, 4 kez büyük ameliyat geçirmiş ve hızla zayıflayarak 30 kiloya kadar düşmüştü.

Geçen perşembe gecesi aniden rahatsızlanan ve yakınları tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Saniye Ünlü, aynı gece bağırsaklarında oluşan iltihap nedeniyle ameliyata alındı. Bir kız çocuğu annesi Saniye Ünlü, ameliyatın ardından tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde bugün saat 15.30 sıralarında yaşamını yitirdi.

Saniye Ünlü'nün yaşamını yitirmesi üzerine kadın dernekleri harekete geçti. Saniye Ünlü için yarın yüzlerce kadının katılacağı cenaze töreni düzenlenecek ve daha sonra toprağa verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi'nde oturan 1 çocuk babası Mevlüt Ünlü, 5 yıl önce eşi Saniye Ünlü'ye ters ilişki teklif etti. Bu isteği kabul edilmeyen Mevlüt Ünlü önce eşini dövdü, ardından zorla ters ilişki kurdu. Bununla da yetinmeyen Mevlüt Ünlü, eşinin makatına tüfek namlusu temizlemekte kullanılan harbi soktu. Kadın bayılırken Mevlüt Ünlü kaçtı. Bir süre sonra komşuları tarafından kanlar içerisinde bulunan Ünlü, aylarca komada kalırken, art arda operasyonlar geçirdi. Talihsiz kadın, 30 kiloya kadar düştü. Olaydan birkaç gün sonra yakalanan Mevlüt Ünlü ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.