Olay, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde geçen 7 Mayıs 2012'de meydana geldi. İddiaya göre Yıldıray Güner, eşi Gül Güner'in arkadaşı olan Özlem Karayandı'ya ortak butik açmaları için 32 bin lira borç verdi. Mağazayı açıp çalıştırmaya başlayan Özlem Karayandı, bir süre sonra Gül Güner'le ortaklıktan ayrılarak, tek başına yoluna devam etti. Yıldıray Güner, borç verdiği parayı ısrarla istemesine rağmen, Özlem Karayandı borcun sadece 6 bin lirasını ödedi, başka ödeme yapmadı. Alacağına karşılık elinde senet veya sözleşme de bulunmayan Yıldıray Güner, butiğe gelerek raflardaki tekstil ürünlerini toplamaya başladı. Karayandı, Güner'e engel olmak isteyince, ikili arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki tabancayı çeken Güner, yere yatırdığı Karayandı'nın ayaklarına iki el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri Karayandı'nın sol dizine isabet etti. Karayandı, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Şüpheli Güner, olay yerinin üç sokak ilerisindeki polis noktasında nöbet tutan polislere teslim oldu.

Tutuklanan Yıldıray Güner hakkında, 'yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Güner, 45 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Çıktığı karar duruşmasında da yaralama ve öldürme kastıyla ateş etmediğini söyleyen Güner, "Alacağımı isteyince bana küfretti. Ben de korkutmak için yere doğru ateş ettim. Seken kurşunlardan biri dizine isabet etti" dedi.

Özlem Karayandı ise mahkemenin bütün çağrılarına rağmen duruşmalara gelmedi.

Mahkeme hakimi, sanık Güner'i 'nitelikli darp' suçundan 1 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sonra da, sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi halinin yanı sıra ilerde tekrar suç işlemekten çekineceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verdi.