Annesinin cenaze namazını izleyen Sevilay Kaya, devletin annesini koruyamadığını anlatırken, "Ben 'Anne devlet korumaz' dedim. Annem; 'korur' dedi. Aldılar annemi elimizden. Annem bir yıl sürekli karakollara gidip koruma istedi. Annemi kurban ettiler'' diyerek gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazından sonra Cafiye Kaya, İldem Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ayşe Uzunlulu'da olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, ''Bu olay, buzdağının gözüken yüzü. Çok sayıda kadın şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor. Yasalar yeterli olmuyor. Artık 26 sığınma evi yetersiz kalıyor. Sığınma evi yerine kadın sığınma köyleri kurulmalı'' diye konuştu.

KADIN KIYAFETLERİNİ KAPALIÇARŞI VE BİT PAZARINDAN ALMIŞ

Cinayetten kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alınan Rafet Kaya, polise verdiği ifadede, kadın kıyafeti olarak kullandığı üzeri çiçekli pijama, pazen etek ve eşarbı Kapalı Çarşı'dan, pardösü ve lastik ayakkabıyı ise, Tacettinveli mahallesinde bulunan 'Bit Pazarı'ndan aldığını, sırtına da kambur görüntüsü vermek için tencere kapağı yerleştirdiğini söyledi. Eşi tarafından bıçaklanan talihsiz kadının olay sırasında kendini korumak için biber gazı kullandığı ancak başarılı olamadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayene sırasında heyecanlı ve sinirli olduğu gözlenen Rafet Kaya polisteki sorgusunda eşiyle ailevi sorunlar nedeniyle bir süreden beri ayrı yaşadığını, 10 yıldan beri kavga ettikleri, cinayeti eşinin koruma kararı alması nedeniyle evine gelemediği için işlediğini söylediği öne sürüldü. Rafet Kaya, Adli Tıb Kurumu'nda yapılan sağlık muayenesinden sonra 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan adliyeye gönderildi.

OLAY

Olay, merkez Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Büyükmenderes Caddesi Feslihan Sokak'ta dün 13.00 sıralarında meydana geldi. Evlere temizliği giderek geçimini sağlayan 4 çocuk annesi Cafiye Kaya, kendisine sürekli şiddet uyguladığı gerekçesiyle  boşanmak için Kayseri 1'inci Aile Mahkemesi'nde dava açtığı eşi Rafet Kaya tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cafiye Kaya, 8 Haziran 2012 günü mahkemeye başvurarak koruma kararı da aldırdı. Bu karara rağmen Rafet Kaya, tehditlerini sürdürünce Cafiye Kaya'nın birkaç kez mahkemeden hapis cezası kararı aldırdı. Eve polise yakalanmamak için kadın kıyafeti giyerek gelen Rafet Kaya, eşini 17 yerinden bıçaklayarak ve boğazını keserek öldürdü.



VD,MÖ(OE/İD)