Ardeşen İlçesi Bahar Mahallesi’nde dün karayemiş ağacına çıkan Kemal Metin Tekin, dengesini kaybederek yaklaşık 4 metre yüksekten düştü. Ağır yaralanan Metin, Kaçkar Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Beyin kanaması geçiren Tekin’in dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Haberi alan ailesi, Tekin’in organlarını bağışlama kararı aldı.

ZAMANLA YARIŞ BAŞLADI

Bunun üzerine harekete geçen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt ile Hastane Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok başkanlığındaki heyet; Türkiye’de kalp, karaciğer ve böbrek nakli ihtiyacı olan hastaların bulunduğu hastanelerle temasa geçti. Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kalp nakli bekleyen 17 yaşındaki bir genç ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde karaciğer ve böbrek nakli bekleyen iki hasta olduğu öğrenildi. Ankara ve Erzurum’dan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçaklarla sabah erken saatlerde yola çıkan iki heyet Trabzon’a, oradan da ambulans uçakla Rize’ye ulaştı. Ameliyata giren heyet Tekin’in kalp, karaciğer ve böbreğini aldı.

'BİZİM HİÇ ÇOCUĞUMUZ OLMADI'

Ameliyattan çıkan ekip, koşar adımlarla organları hastane dışında bekleyen ambulansa yetiştirdi. Tekin’in organları ambulansa konulurken eşi Neslihan Tekin de koşuşturmayı gözyaşları arasında izledi, ambulansı el sallayarak uğurladı. Tekin, yanına gelerek organ nakli konusunda gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt ile Hastane Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok’a, "Tek tesellimiz kalbinin 17 yaşındaki bir gence nakledilmesi oldu. Çünkü bizim hiç çocuğumuz olmadı" dedi. Ambulans helikopterle Trabzon’a götürülen Tekin’in organları, buradan ambulans uçakla Ankara ve Erzurum’a gönderildi.

'KALP NAKLİ YAPILACAK GENCİN BELKİ DE BİR HAFTALIK ÖMRÜ KALMIŞTI'

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt, "Ankara’da kalp nakli bekleyen hasta 17 yaşında ve çok dramatik bir durumu var. Kalp yetmezliği şikayeti çekiyordu, belki de bir haftalık ömrü kalmıştı. İnşallah kalp başarılı bir ameliyatla nakledilir. Hasta yakınlarını organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.