Olay İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi’nde 2010 yılı Eylül ayında meydana geldi. 2 çocuk babası elektrik teknisyeni Erdal Ç., eşi 27 yaşındaki Elif Ç.'nin, evlerine misarfirliğe gelen arkadaşı M.B.'yi iddiaya göre öptü. Bu sırada mutfağa giren Elif Ç., bu durumu görünce 8 yıllık eşini terkederek ailesinin yanına gitti ve ardından da boşanma davası açtı. Eşinin kendisini terketmesinden M.B.'yi suçlayan Erdal Ç., genç kızın evine gidip "Seni yaşatmayacağım. Herkese rezil edeceğim" diyerek tehdit etti. Bunun üzerine M.B. de şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Erdal Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tehdit, hakaret ve cinsel istismar suçlarından dava açıldı. Bugün yapılan son duruşmaya sanık ile M.B. katılmadı. Ancak daha önceki duruşmalarda ifade veren genç kız, sanıktan şikayetçi olmadığını dile getirerek, "Elif abla komşumuz olduğu için sürekli görüşüyoruz. Evlerinde otururken Erdal ağabey, beni mutfağa çağırıp 'sana bir şey söyleyeceğim' dedi. Ben de gittim. Konuşurken aniden beni kendine çekip dudaklarımdan öpmeye çalıştı. Ben de kendisini iteledim. Bu sırada eşi içeri girince bana 'sus' işareti yaptı. Daha sonra Elif abla bana ne olduğunu sordu. Ben de anlattım. O da olayı öğrenince evi terk etti. Sanıkta ayrılmalarından beni sorumlu tutarak evimize geldi. Bana küfür edip tehditlerde bulundu. Hatta cinsel organını gösterdi" dedi.

Erdal Ç. ise eşi ile komşularının kızı olan M.B.’nin kendisine iftira attığını öne sürerek genç kızı taciz etmediğini söyledi. Kendisinin hırsızlık suçundan 1.5 ay cezaevinde kaldığı sırada eşinin kendisini başkalarıyla aldattığını ileri süren sanık, "Bilgisayarda eşimin uygunsuz fotoğraflarını buldum. İnternetten fotoğraflarını başka erkeklere gönderdiğini ve beni aldattığını öğrendim. Bu yüzden tartıştık. Ama sonra barıştık. M.B.’yi sadece bir şey söylemek için mutfağa çağırdım. Kendisini öpmedim. Eşimle birlikte bana iftira atıyor. Elif benden kurtulmak için böyle şeyler uyduruyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın M.B'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu, ayrıca genç kızı tehdit edip cinsel istismarda bulunduğunu belirterek Erdal Ç.'ye toplam 16 yıl hapis cezası verip tutuklanması için yakalanma emri çıkardı.



İA(İS/AAA)