Daha önce iki kez evlenip boşanan 35 yaşındaki Hatice Yurtseven, 4 sene önce 30 yaşındaki Yusuf Yurtseven ile 3’üncü evliliğini yaptı. Bir süre sonra eşi ile sorunlar yaşamaya başlayan Hatice Yurtseven, 16 şubat 2012'de "Eşim beni dövüyor ve ölümle tehdit ediyor’’ diyerek polise başvurdu. Hatice Yurtseven, polise şikayetinin ardından kendi isteği ile kadın sığınma evine yerleştirildi. Bir süre önce sığınma evinden ayrılan Hatice Yurtseven, mahkemeye başvurarak eşi ile ilgili uzaklaştırma kararı aldırdı.


UZAKLAŞTIRMAYA RAĞMEN EVİNDEN AYRILMADI


Uzaklaştırma kararına rağmen İkitelli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Gediz Sokak’ta bulunan evinden ayrılmayan Yusuf Yurtseven, 22 Nisan akşamı eşini ‘‘Sana yeni telefon aldım. Onu vereceğim eve gel’’ diyerek aradı. Yusuf’un araması üzerine akşam saatlerinde eve gelen Hatice Yurtseven ile eşi arasında tartışma yaşandı. Barışmak istediği eşinin teklifini reddetmesi üzerine sinirlenen Yusuf Yurtseven, ruhsatsız 7,65 mm çapındaki tabancası ile Hatice Yurtseven'e iki el ateş etti. Eşinin öldüğünü düşünen Yusuf Yurseven, aynı silahla başına 1 el ateş ederek intihar etti.


Silah seslerini duyan komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaralı halde buldukları Hatice Yurtseven’i hemen hastane kaldırdı. Hatice Yurtseven, kaldırıldığı Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Çiftin 3 yaşındaki kızları ise Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından koruma altına alındı.


(BB)