Olay bu sabaha karşı İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre ilçenin Zafer Mahallesi Bahariye Caddesi'nde kadın kuaförü olan E.K., aynı adreste çay ocağı bulunan ve bu nedenle tanıştığı evli M.P.'nin cep telefonundan aşk içerikli mesajla karşılaştı. Telefonuna gelen mesajdan rahatsız olan genç kadın, durumu eşine anlatıp mesajı gösterdi. Eşinin anlattıklarına öfkelenen Abdurrahman K. bir benzin istasyonuna giderek bir şişe benzin alıp M.P.'nin çay ocağına gitti. Kapının yanında bulunan delikten içeriye benzini döktükten sonra ateşe verip olay yerinden kaçtı. Alevleri gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Olayla ilgili soruşturma yapan polis benzin istasyonlarının güvenlik kameralarını takibe aldı ve zanlıyı benzin alırken tespit etti. Daha sonrada adresi belirlenen zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Abdurrahman K., "Eşim bana olayı anlatınca çok sinirlendim. Benzin istasyonuna gidip bir şişe benzin alıp çay ocağına gittim. Kapının yanındaki delikten içeriye benzini döküp ateşe verip kaçtım. Eşimi rahatsız ettiği için intikam almak istedim" dedi.

İddialar karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen işyeri sahibi M.P. ise, "Ben E.K.'yı aynı yerde işyerimiz olduğundan dolayı tanırım. Sadece bir kez rahatsızlandığı için hastaneye götürdüm. Kesinlikle mesaj çekmedim" diye konuştu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



HÇ(İS/AAA)