35 yaşındaki TIR şoförü Mehmet Kocapınar, üç yıl önce boşanmasının ardından geçen aralık ayında çocukları için yeniden evlendiği, ancak bir süre sonra ayrı yaşamaya başladığı, bir müzikholde çalışan 29 yaşındaki Havva Kocapınar ile İnönü Caddesi'nde karşılaştı.

Yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan iki çocuklarını birbirlerinden habersiz ziyaret eden çift ayak üstü konuşmaya başladı. Turgutlu'da oturan Mehmet Kocapınar, kendisinden ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen eşinin yaşam tarzından rahatsız olduğunu ve çalışmasını istemediğini söyleyince, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında, yakında park halinde duran aracından ekmek bıçağını alan Mehmet Kocapınar, vatandaşların gözü önünde eşine saldırdı. Yere yatırdığı eşini 16 yerinden bıçakladı.

Polis, müdahaleye rağmen eşini bıçaklamaya devam eden öfkeli kocayı havaya ateş ederek güçlükle durdurdu. Vatandaşlar Mehmet Kocapınar'ı sopalarla ve tekmeleyerek linç etmek istedi. Bıçaklama anını bir vatandaş cep telefonu ile kaydetti. Hastaneye kaldırılan genç kadın tedavi edilirken, koca Mehmet Kocapınar tutuklandı.

Savcı, Mehmet Kocapınar hakkında "yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Bugün İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Mehmet Kocapınar ile eşi Havva Kocapınar ve sanığın avukatı Yeliz Şenyılmaz katıldı. Havva Kocapınar, eşinden şikayetçi olduğunu belirterek ağır ceza verilmesini istedi. Duruşmada son sözü sorulan sanık Kocapınar, "Çok pişmanım. Olayın böyle olmasını istemezdim. Öldürmek isteseydim ilk ayrıldığımda öldürürdüm. Tasarlayarak bir eylemde bulunmadım. O anki öfkeyle böyle bir olay yaptım. Birlikte oturduğumuz evde de öldürebilirdim. Tek amacım kendisiyle çocuklarım konusunda uzlaşmaktı. Bir de küçük kızımın benden olmadığını söyledi. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Takdir mahkemenin. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşma savcısı Birol Yargıç da sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık Mehmet Kocapınar'ın avukatı Yeliz Şenyılmaz ise savcının talebine katılmadıklarını, müvekkilinin, çocuklarının büyüyünce annelerinin durumuna düşmemesi için çaba harcadığını, bu yüzden olayı gerçekleştirdiğini, suç işleme eğiliminde biri olmadığını öne sürdü, hükümle birlikte tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından, suçun teşebbüs aşamasında kalmasını gözönüne alıp cezayı 20 yıl hapse indirdi.



BK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)