26 Haziran 2009'da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre; Ayşegül Karatopak, kuzeni Kadir Çınaroğlu'na 9 yıllık eşi ambulans şoförü Ahmet Karatopak'ın cinsel yönden iktidarsız kaldığını, bu nedenle kendisine şiddet ve cinsel fantaziler uyguladığını, para karşılığında erkelere pazarlamak istediğini anlattı. Kadir Çınaroğlu da olay gecesi evine dönen Ahmet Karatopak'ı mahalledeki sulama kanalı kenarında tornavida ile karnından yaraladı.

Yaralı Karatopak, kendisini bıçaklayan kişiyi tanımadığını söyledi. Tedavi gördüğü hastanede 78 gün sonra vefat eden Karatopak, ölmeden hemen önce kızı 20 yaşındaki Tuğçe Karatopak'a, tornavidayı eşi Ayşegül Karatopak'ın azmettirmesiyle, onun halasının oğlu Kadir Çınaroğlu'nun sapladığını söyledi.  

Polisin de ısrarlı çalışması sonunda, Ayşegül Karatopak ile Kadir Çınaroğlu suçlarını itiraf etti. Tutuksuz yargılanmasına karar verilen Ayşegül Karatopak hakkında 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamaya azmettirme' suçundan, tutuklu sanık Kadir Çınaroğlu hakkında ise, 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak' suçundan 16'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar polisteki ifadelerini reddedip, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ayşegül Karatopak, "Eşim kanser hastalığına yakalandığında da ben baktım. Yaralandığında de yine ben baktım. Cinsel işlevini yitirince bana işkence etmeye başlamıştı. Sonra beni satacağını söyledi" dedi.

Tutuklu sanık Kadir Çınaroğlu da amacının öldürmek olmadığını ileri sürerek, "Eşine vururken ben araya girdim. Bu kez bana da vurarak küfretti. Ben de olay yerine geldiğimde motosiklette bulunan tornavidayı alarak kendimi korumak maksadıyla bir kaç kez salladım. Yere düşünce yaralandığını anlayıp, kaçtım" diye kendini savundu. 

Ölen Karatopak'ın önceki eşinden olan kızı Tuğçe Karatopak ise her 2 sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek, "Babam kendisini yaralayanın Kadir Çınaroğlu, yaralatan kişinin ise eşi Ayşegül olduğunu anlatmıştı" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ayşegül Karatopak'ın delil yetersizliğinden beraatına, kuzeni Kadir Çınaroğlu'nun ise kasten öldürme suçundan 25 yıl hapsine karar verdi. Ancak, üye hakimlerden biri, karara muhalefet şerhi koyarak, sanıkların ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Ölen Karatopak'ın yakınları da verilen karara itiraz edeceklerini söyledi.


MKA(OA/AAA)