Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Erol Karadeniz, kendisine boşanma davası açıp evi terk eden, bir dershanede öğretmenlik yapan 35 yaşındaki eşi Kübra Karadeniz ile konuşmak için 2010 yılı Kasım ayında, kayınvalidesi 62 yaşındaki Ayşe Akay'ın evine gitti. Burada bir süre olay tarihinde 8 aylık olan kızıyla oynayan Yrd.Doç.Dr. Erol Karadeniz, çıkan tartışma sonucunda ekmek bıçağıyla eşini ve kayınvalidesini bıçaklayarak yaraladı. İki kadının yardım çığlıkları üzerine apartman sakinleri polise haber verdi. Gelen polisler, kapıyı kırarak içeri girip Yrd.Doç.Dr. Erol Karadeniz'i etkisiz hale getirip gözaltına alırken, 2 kadını ambulansla hastaneye gönderdi. Yrd.Doç.Dr. Karadeniz, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bugün son kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Erol Karadeniz, yaptığı son savunmasında çok pişman olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin evine kızını alıp parka götürmek için gittiğini söyleyen Yrd.Doç.Dr. Karadeniz, şöyle dedi:

"2 yıl evli kaldık. Daha sonra eşim kızımı da alıp evi terk etti. Boşanma davası açtı. Olay günü de kızımı alıp parka götürecektim. Ancak eşim, kızımın uykusuz olduğunu ve evde zaman geçirmemizi istedi. Bir süre oynadıktan sonra kızım uyudu. Bizde, eşimle kızımın velayeti hakkında konuşuyorduk. Velayetini vermeyeceğini ve 10 yaşına kadar bana göstermeyeceğini söyledi. Çok üzüldüm. Cebimde çakı vardı. Onu alıp 'kendimi öldüreyim de hiç görmeyeyim' dedim. Eşim ve annesi kolumu tutmaya çalıştı. Boğuşurken yere düştük. Onlar da bu sırada yaralanmışlar. Öldürme gibi bir kastım yoktu. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm." 

Duruşmaya gelmeyen ancak daha önceki celselerde ifade veren Kübra Karadeniz ise, sanığın kendilerini öldürmek istediğini söyledi. Kübra Karadeniz, sanığın istediği zaman kızını görmeye geldiğini öne sürerek, "Biz kavga ederken annem araya girmek istedi. Bu sırada boğazıma bıçağı sapladı. Ben yere düştüm. Sonra da gelişi güzel olarak vücudumun 10- 15 yerine vurdu. Annem, balkona çıkıp 'imdat' diye bağırırken arkasından gidip onuda bıçakladı ve 5'inci kattan atmaya çalıştı. Bu sırada polisler geldi" dedi. Mahkeme sanığa, eşini ile kayınvalidesini öldürmeye teşebbüs suçundan ve bıçak bulundurmak suçundan toplam 20 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan Yrd.Doç.Dr. Erol Karadeniz'in, bu olaydan 2 ay önce de eşini dövüp yaraladığı için 3 bin TL cezaya çarptırıldığı belirtildi.



İA(İS/İD)