Olay, merkez Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde 2009 yılı Mayıs ayında meydana geldi. Gürcistan uyruklu Leila Ünlü, polisi arayarak 1 yıllık eşi Hasan Ünlü'nün cansız bedenini banyoda bulduğunu ve 3 bin Euro parasının çalındığını söyleyerek yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen ekipler, 8 çocuk babası Hasan Ünlü'nün başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü tespit edince, tek şüpheli olarak Leila Ünlü gözaltına alındı. Leila Ünlü, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalarda suçsuz olduğunu anlatan Leila Ünlü, "Ben arkadaşıma misafirliğe gittim. Eve gelince kendisini göremedim. Banyodan ses gelince oraya gittim ki yerde yatıyor. Hemen çocuklarına ve komşulara haber verdim. Ben kimseyi öldürmedim" diye savunma yaptı.

Cumhuriyet savcısı ise mütealasında, ölen Hasan Ünlü'nün tırnakları arasından alınan numunelerin İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nda yapılan incelemesinde, birden fazla erkek kişiye ait DNA örneklerine rastlandığı, sanığa ait bulgulara rastlanmadığı belirtilerek, sanığın beraatini istedi. Ancak mahkeme heyeti, geçen Ocak ayında Leila Ünlü'nün kafasına sert bir cisimle vurarak eşini öldürdüğü kanaatine varıp, sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY: CEZALANDIRMAYA YETERLİ DELİL YOK

Yerel mahkemenin kararının ardından sanık avukatı Süleyman Akoğlu karara itiraz etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi yaptığı incelemede, sanığın olay günü üzerinde bulunan elbiselerinde ve olayda kullandığını ileri sürülen naçakta kan izine rastlanmadığını belirterek, maktülün tırnaklarından alınan örneklerde kendi soyağacından birden fazla erkek şahsa ait DNA örneklerine rastlandığını açıkladı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi ayrıca, 'Maddi durumu iyi olan maktülün ölmesi halinde mali yönden daha da iyileşmeyecek olan sanığın maktülü öldürmesi için mantıklı bir gerekçe bulunmadığı hususları da birlikte değerlendirildiğinde, sanığın maktülü öldürdüğüne ya da öldüren kişilere yardım ettiğine her türlü kuşkudan uzak, mahkümiyete yeter nitelik ve derece kesin delil bulunmadığı anlaşıldığından, sanığın müsnet suçtan beraati yerine mahkümiyetine karar verilmesi yasaya aykırı olup kararın bozulmasına' karar verip dosyayı yerel mahkemeye gönderirken, tutuklu Leila Ünlü'yü de tahliye etti.

ÖNCEKİ 4 KOCASI DA ÖLDÜ

Leila Ünlü, 14 yıl önce Türkiye'ye gelerek ilk olarak Tekkeköy İlçesi'nde Osman Dibiç (58) ile evlendi ve bu evliliği yaklaşık 2 yıl sonra Dibiç'in ölmesi üzerine sona erdi. Bir kaç ay sonra aynı yıl Çarşamba İlçesi'nden Ali Usta (60) ile evlendi. Ancak bu evliliği de Usta'nın 1 ay sonra ölmesi üzerine sona erdi. Şüpheli ölümler olmadığı için soruşturma açılmadı. 5 yıl evlenmeyen Leila Ünlü, 2002 yılında Çarşamba İlçesi'nde yaşayan Hüseyin Kol (69) ile bir kez daha nikah masasına oturdu. 4 yıl süren bu evliliği de Kol'un 2006 yılında ölmesi üzerine sona erdi. Son kocası Hasan Ünlü'nün ise şüpheli bir şekilde ölmesi üzerine Gürcü kadın cezaevine girdi. Leila Ünlü'nün sadece Gürcistan'daki ilk eşinin hayatta olduğu belirtildi.