Olay, merkez Seyhan İlçesi'nde 30 Temmuz 2011'de meydana geldi. Muhammet Ünal daha önce kendisini terk eden ve polise kaybolduğunu bildirdiği eşi Elem Ünal'ı aramak için arkadaşıyla birlikte otomobille Gülbahçe Mahallesi'ne gitti. Muhammet Ünal, burada Elem Ünal'ı 30 yaşındaki Önder Mustafa Gök'ün otomobilinde görünce yanlarına gitti. Muhammet Ünal, "Tombala. Allah seni karşıma çıkardı" dedikten sonra eşini zorla kendi bulunduğu otomobile bindirdi.

Bölgede devriye görevi yapan polis ekibi, bir kadının 01 TZ 630 plakalı otomobile zorla bindirildiğini görünce durdurmak istedi. Otomobildekiler, 'Dur' ihtarına uymayıp, kaçtı. Şüphelilerin peşine düşen polis ekibi, bir süre sonra otomobili Gürselpaşa Mahallesi'ndeki portakal bahçesinde buldu. Otomobilde yapılan kontrolde Elem Ünal'ın 5 kurşunla öldürülmüş cesedi bulundu. Olaydan 9 gün sonra yakalanıp tutuklanan Muhammet Ünal ile olay sırasında yanında olduğu öne sürülen arkadaşları 28 yaşındaki Murat Kurç, aynı yaştaki Sinan Gül ile 29 yaşındaki Kenan Gül hakkında 'kasten adam öldürme, öldürmeye teşebbüs, hürriyeti tahdit' suçlarından dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanıklardan Muhammet Ünal, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek "Hem eşimden, hem de çocuğumdan oldum. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım" dedi. Geçen duruşmada da eşiyle aralarında uzun süredir soğukluk bulunduğunu belirten sanık Ünal ifadesinde şunları söylemişti:

"Takip ettim, internetteki sosyal paylaşım sitesine farklı bir isimle sayfa açmış. Orada başka bir erkekle birlikte çekilmiş fotoğrafını gördüm. Tartışınca evden kaçtı. Arayıp bir türkü kafede buldum. Eve getirdim, yalvardım, tehdit ettim, ama dinlemedi. Bir daha kaçacağını ve kendisini bulamayacağımı söyledi. Bir kaç gün sonra yeniden kaçtı. Ben de arkadaşlarımla aramaya çıktım. Beni aldattığı kişinin arabasında buldum. Kendi bulunduğum arabaya bindirdim. Peşimizden gelen olmasın diye rast gele bir el ateş ettim. 'Neden beni aldatıyorsun, ben seni seviyorum, bu halinle bile razıyım' diye yalvardım. Beni sevmediğini söyledi. 'Seninle yatmamak için rahim kanseri olduğumu söyledim. 5 ay önce başkasından çocuk aldırdım. Senden ayrılmak için ne gerekiyorsa yapacağım' diyerek bana hakaret etti. Ben de bir el yaralamak amacıyla ateş ettim. Hakaret etmeye devam edince 3-4 el daha ateş ettim."

Diğer sanıklar ise öldürme olayına bilerek ve isteyerek karışmadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi. Elem Ünal'ın sevgilisi olduğu ileri sürülen Önder Mustafa Gök ise, genç kadınla cinayetten 2 ay önce barda tanıştıklarını söyledi. Gök, "Ben bekar olduğunu biliyordum. O yüzden evlenme düşüncemiz vardı. Arkadaşlarında kalmasından dolayı da rahatsız olduğum için kendisi için ev tutmuştum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Ünal'ı öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da olayın haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirip, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 17.5 yıl hapse indirdi. Ünal'a ayrıca, Mustafa Gök'ü öldürmeye teşebbüsten 10 yıl, hürriyeti tahditten 3 yıl 4 ay, tehditten 1 yıl 8 ay ve ruhsatsız silahtan da 10 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklar Kenan Gül ile Murat Kurç'a, 'cinayete iştirak' suçundan 8'er yıl 4'er ay, 'hürriyeti tahditten' 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Sanık Sinan Gül ise, 'hürriyeti tahdit' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.



MKA(OA/İD)