Olay geçen yıl 30 Mayıs'ta Sancaktepe Mahallesi Çimen Sokak'ta meydana geldi. 32 yaşındaki Serpil Perktaş, iddiaya göre evinin önünde tartıştığı eşi Şahin Perktaş tarafından tabancayla vurularak yaralandı. Koltuk altından giren ve kalbine isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Serpil Perktaş, kaldırıldığı Sancaktepe Sağlık Ocağı'nda yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olaydan sonra polisi yanıltmak için eşini başkalarının vurup kaçtığını söyleyen Şahin Perktaş, yapılan soruşturma sonrası cinayet sanığı olarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

"EŞİMİ VURDUĞUM İÇİN PİŞMANIM"

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Şahin Perktaş yaptığı son savunmasında eşiyle aralarında sorunlar olduğunu belirterek, ''Bizi kaynanam Gül Gezer ayırmak istiyordu. Eşimle sürekli bu nedenle kavga ediyorduk. Kavga sırasında eşimi vurduğum için pişmanım. Diğer sanıkların bir suçu yok'' dedi. Tutuklu sanıklardan Şahin Perktaş'ın annesi Bircan Yeşilçam ise gelininin öldürülmesi olayında oğlunu cinayete azmettirdiği iddialarını kabul etmeyerek, ''Ben Serpil'in öldürülmesini kimseden istemedim. Tanık ifadeleri iftira. Benim geride 3 çocuğum var onlar yetim kalmasın. Suçum yok'' diye konuştu. Cinayete yardım ettikleri için tutuklu olarak yargılanan Ali Perktaş ile Erkan Perktaş'ta cinayet sırasında evde olmadıklarını ve suçlarının olmadığı söyledi.

Mahkeme heyeti, eşini tabancayla vurarak öldürmek suçundan yargılanan Şahin Perktaş'a ömür boyu ve ruhsatsız silah kullanmaktan da 2 yıl 6 ay hapis cezaları verirken; kayınvalide Bircan Yeşilçam'ı da cinayeti azmettirmekten 25 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cinayete yardım etmek suçundan tutuklu olarak yargılanan Ali Perktaş ile Erkan Perktaş ise 8'er yıl 4'er ay hapis ile cezalandırıldı. Tutuksuz yargılanan Gamze Perktaş ise delil yetersizliğinden beraat etti.