Çaldıran İlçesi'nde oturan, evlendiği günden itibaren eşinden şiddet gördüğü belirtilen  Adalet Teber, 3 yıl önce eşinin av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu kulağını kaybetti. Geçen yıl Mayıs ayında yine eşinin şiddetine maruz kalan Teber, Adalet polise sığındı, ardından da ailesinin yanına yerleşerek  boşanma davası açtı. Faruk Teber, boşanma davasından 1 gün önce 6 Temmuz 2011 tarihinde eşi Adalet Teber'in ailesi ile birlikte oturduğu Çaldıran'ın Erginler Köyü'ne gitti ve burada ateş ettiği 4 çocuk annesi eşi Teber'i öldürdü. Gözaltına alınan Faruk Teber, sevk edildiği mahkeme tarafından  tutuklanırken, 4 çocuk koruma altına alındı.

Tuuklanan Faruk Teber, hakkında 'Kasten ve tasarlayarak adam öldürmek' suçlarından ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanık Faruk Teber, avukatları, Adalet Teber'in yakınları ve Van Barosu Kadın Hakları Danışma Komisyonundan Avukatı Müjde Tozbey Erden, İzmir Barosu Avukatlarından Hanife Yıldırım, VAKAD üyeleri Nigar Canlı ve Zozan Özgökçe katıldı. İlk duruşmaya olumsuz hava koşulları nedeniyle Muş Cezaevi'nden getirilemeyen Teber, bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Teber, eşiyle arasında bir sorunları bulunmadığını, başka bir ile gitmek istediğini fakat ailesinin bunu istemidiği için kendisinden kaçırıldığı iddia etti. Faruk Teber, bu sırada karşılıklı çatışma çıktığını,  kendisini korumak için ateş ettiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti Faruk Teber'in tutukluluk halinin devamına karar verirken eksik belge ve bilgilerin toplanması için duruşmayı 26 Temmuz'a erteledi.


GÖ(FE/İD)