Merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi'nde 22 Ağustos 2011'de meydana gelen olayda, Mehmet Köseoğlu, kendisine boşanma davası açıp evi terk eden eşi Ezgi Köseoğlu'nu, "Çocuğumuzu sana göstereceğim" diyerek çağırıp bir yakınının evine götürdü. Burada bir süre görüşen Mehmet Köseoğlu, iddiaya göre çıkan tartışma sonucunda tabancayla eşinin başına 4 el ateş edip öldürdü.

ÖZEL HAREKAT OPERASYONU İLE YAKALANDI

Evde bulunanları da ölümle tehdit ederek kaçan katil zanlısı, bir hafta sonra saklandığı evde özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşini 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, evin sahibini 'silahla tehdit' suçundan da 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'CEZA EHLİYETİ TAM' RAPORUNU KABUL ETMEDİ

Mehmet Köseoğlu'na sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu tarafından verilen raporda ceza ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Daha önce sevk edildiği Adana Doktor Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nden de 'Anti sosyal kişilik bozukluğu' olduğu belirtilerek suça karşı cezai ehliyetinin tam olduğu bildirilmişti.

Raporları kabul etmeyen sanık Köseoğlu'na 2009 yılında Mersin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti' suçundan yargılanırken sevk edildiği sağlık kuruluşundan ceza ehliyetinin bulunmadığı yönde rapor verildiği anlaşıldı. Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığıyla ilgili çelişkinin giderilmesi için, daha önceki raporlarla birlikte bu kez de İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na sevk edilerek yeniden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

"PLANLADIM, TASARLADIM, ÖLDÜRDÜM. SEBEP BİLMİYORUM, BELKİ SİZ BULURSUNUZ"

Geçen duruşmada "Yalnız olmazsam anlatmam. Kalabalık üstüme üstüme geliyor. Yargılanırken yalnız olmak istiyorum" diyerek susan sanık Köseoğlu, mahkeme başkanının "Neden öldürdün?" sorusuna ise "Ben planladım, tasarladım, silahla öldürdüm. Sebep bilmiyorum. Belki siz bulursunuz. Sebep arıyorum, bulamıyorum" demişti.



MKA(BK/AK)