Olay, geçen 30 Ekim'de merkez Yüreğir İlçesi, Köprülü Mahallesi'nde meydana geldi.

Elazığ'da oturan Bayram Duracak, geçen Eylül ayında eşi Fatma Duracak'ı kaçıran kardeşi Halil Duracak'ın Adana'daki kız kardeşinin evinde kaldığını öğrendi. Adana'ya gelen Bayram Duracak, tartıştığı kardeşi Halil Duracak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçtı. Cinayet şüphelisi Bayram Duracak, Aydın'a gidip inşaatta çalışmaya başladı. Tanınmamak için sakalını kesip, saçını uzatan Bayram Duracak, göz muayenesi için kimliğiyle hastaneye arandığı ortaya çıktı. İhbar üzerine harekte geçen polis, cinayetten 25 gün cinayet şüphelisi Bayram Duracak'ı çalıştığı inşaatta yakalayıp gözaltına aldı. Adana'ya getirilen Duracak, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

SAVCIYA ANLATTI

Poliste susma hakkını kullanan Duracak, olayı Cumhuriyet Savcısı'na anlattı. Kardeşinin kaçırdığı nikahsız eşi Fatma Duracak'la amca çocukları olduklarını söyleyen Bayram Duracak, "Biz eşimle 2 yıl önce nikahsız evlendik. Bir çocuğumuz var. Kardeşim Halil de bizde kalıyordu. Ben onu okutuyordum. Halil benim eşimi daha önce de 2 kez kaçırarak Adana'ya kız kardeşimin yanına götürdü. Her seferinde alıp getirdim" dedi.

Bayram Duracak, "Bu son olayda da kaçıp Adana'ya gelmişler. Ben eşimi yine kız kardeşimin evinde buldum. Götürmek isterken kardeşim geldi. Aramızda kavga çıktı. Elinde bıçak vardı. Bıçakla beni sol kolumdan yaraladı. 'Seni öldüreceğim' dedi. Boğuşma sırasında yere düştük. Elindeki bıçak ona saplandı" diye konuştu. Bayram Duracak şöyle devam etti:

"Ben kendisini bıçaklamışsam şuurum yerinde değildi. Farkında değildim. Ayrıca, aralarında gönül ilişkisi olduğunu zannetmiyorum. Olsaydı bilirdim. Olaydan sonra 3 gün Adana'da otelde kaldım. Sonra Elazığ'a, oradan da Aydın'a gittim."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Duracak hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Ayrıca, sanığa ceza verilirken haksız tahrik hükümlerinin uygulanması mahkemenin takdirine bırakıldı. Ölen Halil Duracak'ın yengesi Fatma'yı 2-3 kez kaçırdığı bildirilen iddianamede "Amca çocukları olan Fatma ile ölen Halil arasında duygusal ilişki olmasına rağmen, ailelerin Fatma'yı Halil'in ağabeyi Bayram ile gayri resmi olarak evlendirdiği, evliliğe rağmen gençlerin ilişkilerini sürdürdüğü" ileri sürüldü.

Sanık Bayram Duracak'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/SS)