Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun bu yıl ilki Ocak ayında başlayan şampiyona ve müsabaka organizasyonlarında iki tema öne çıkacak. Bu temalardan ilki eşini döven erkeklere yönelik hazırlandı. Federasyonun yıl boyunca düzenlenecek müsabakalarında eşlerini döven erkeklere yönelik ‘Erkeksen Ringe Çık’ diye sesleniliyor. Diğer tema kapsamında ise uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi için muay thai sporu özendirilmeye çalışılacak.

Federasyonun 2009’da özerkleştiğini anlatan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, kısa süre içerisinde kayıtlı sporcu sayısının 25 bine yaklaştığını kaydetti. Bunların 20 bin 810’unun erkek, 3 bin 613’ünün ise kadınlardan oluştuğunu kaydeden Fatih Kocabaş, eşlerine karşı şiddete başvuran erkekleri, bunun yerine muay thai sporunu yapmaya davet etti. Eşlerini döven erkeklere, organizasyonlarda ‘Erkeksen Ringe Çık’ diye sesleneceklerini belirten Kocabaş, muay thai sporunun geçmişinin binlerce yıl öncesine dayandığını kaydetti.

Müzik ile birlikte yapıldığı için seyir zevki açısından da güzel olduğunu anlatan Kocabaş, Türkiye Muay Thai Federasyonu olarak her yıl dünya ve Avrupa şampiyonalarında özellikle kadın kategorilerinde altın madalya kazandıklarını kaydetti.

Kocabaş, kadınların bu spora ilgisinin de çok iyi olduğunu dile getirdi.