Hilvan Belediyesi ile Belediye- İş Sendikası arasında, 49 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinde, iş güvencesi ve ekonomik maddelerin yanı sıra sosyal ve kültürel hakların korunduğu maddeler bulunuyor. Belediye toplantı salonunda yapılan ve 53 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine Hilvan Belediye Başkanı AK Parti'li Aslan Ali Bayık, Belediye- İş Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak ile belediye ve sendika temsilcileri katıldı.

AİLE İÇİ ŞİDDET ENGELLENECEK

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, toplu sözleşme kapsamında işçi maaşlarına 2012 yılı için yüzde 24 oranında zam yapıldığını söyledi. Başkan Bayık, sözleşme kapsamında yapılan ek protokol ile aile içi şiddetin önlenmesine amaçladıklarını da dile getirdi. Başkan Bayık, "Sözleşmemizde kadını korumayı ve aile içi şiddeti engellemeyi hedefliyoruz. Bölgemizde dönem dönem gündeme gelen aile içi şiddeti önlemeye yönelik olarak sözleşmeye ek bir madde bulunuyor. Eğer işçi eşine veya çocuğuna şiddet uygularsa ilk etapta; erkek personele aile ve çocuk yardımı kesintisi uygulayacağız. Aile yardımı olan 140 lira ve çocuk sayısı ve yaşına göre verilen diğer yardım parası, şiddet mağduru eşe verilecek" dedi.

Bayık, şiddetin tekrarı veya ikinci evlilik yapılması durumunda ise erkek personelin disiplin kurulu kararı ile maaşının yarısının kesintiye uğrayacağını söyledi. Bayık, "Eşine veya çocuklarına şiddet uygulamayı sürdüren ya da ikinci evlilik yapan personele disiplin kurulu kararı ile yarım maaş kesinti uygulayacak ve bu parayı da mağdur kadına vereceğiz" diye konuştu.

Belediye- İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, sendika olarak işçilerin haklarını olabildiğince korumaya çalıştıklarını belirtti. Şiltak, "2 ay boyunca devam eden görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik yapılan ek prtokol de bizleri ayrıca sevindirdi" dedi.

Protokolün karşılıklı olarak imzalanmasının ardından, Sendika Başkanı Adem Şiltak tarafından Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a plaket verildi.



MU(HK/BT)