Olay, Çine İlçesi'nde geçen çarşamba günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yıldırım Kip, iddiaya göre eşi Ayşe Kip'ten, biriktirdiği altınları istedi. Olumsuz yanıt alan Yıldırım Kip, eşini dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Ayşe Kip, polisi arayıp, "Eğer gelmezseniz eşim beni öldürecek" diyerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine çok sayıda polis bölgeye sevk edildi.

POLİSE BIÇAKLA SALDIRDI

Kapıyı açtığında karşısında polisleri gören öfkeli koca neye uğradığını şaşırdı, kendisini karakola davet eden polislere, "Biraz bekleyin üzerimi değiştirip geliyorum" dedi. Bir süre sonra evden elinde bıçakla çıkan Yıldırım Kip, polise saldırdı. Çok sayıda suçtan poliste kaydının bulunduğu öğrenilen koca, uzun uğraşlar sonucu etkisiz hale getirilip, gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Yıldırım Kip, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SAVCIYA TEHDİT

İfadesini alan nöbetçi savcıya da hakaretlerle tehditler yağdırdığı belirtilen Yıldırım Kip, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kip'in, "Cumhuriyet Savcısı'na haraket ve tehdit ile eşine şiddet uygulamak" suçundan tutuksuz yargılanmasına, "Görevli memura bıçaklı saldırı" suçundan tutuklanmasına karar verildi.



CU(AÖ/AK)