İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran S.S., eşi Gökberk S.’nin kendisini dolandırdığını ileri sürdü. Gökberk S.’nin dördüncü eşi olduğu öğrenilen S.S. ifadesinde, “Bana 'Seni annemin üzerine olan şirkete yüzde 1 ortak yapacağım' dedi. Ancak beni kandırıp şirkete yüzde 99 oranında ortak yapmış. Daha sonra 535 bin lira kredi çekip geri ödemeyince kandırıldığımı anladım.” dedi.


Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gökberk S.’nin magazin içerikli bir internet sitesinin genel yayın yönetmeni olduğunu ve başka bir isimle yazılar yazdığını tespit etti. Gökberk S., hakkında çeşitli mahkemeler tarafından 8 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı anlaşıldı. Beşiktaş’ta restoranda bir arkadaşıyla buluşacağının öğrenilmesi üzerine önlem alan ekipler, Gökberk S.’yi gözaltına aldı.


Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Gökberk S., eşinin kendisi hakkında yaptığı suçlamaları kabul etmedi. Eşini dolandırdığı iddiasından dolayı mahkemeye sevk edilen Gökberk S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken yine dolandırıcılık iddiasıyla arandığı 8 ayrı mahkemeye daha çıkarılacağı öğrenildi.