Adapazarı’nın Beşköprü Mahallesi'nde oturan Gülfidan Kuşçuoğlu, 8 aylık eşi Uğur'u, geçen yıl kurban Bayramı arifesinde aralarında çıkan kavga sırasında ütü kablosuyla boğarak öldürdü. Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Gülfidan Kuşçuoğlu, eşinin sürekli dövdüğünü ve işkence ettiğini söyledi. Olay gecesi de sobanın demiriyle kendisini dövdüğünü söyleyen Gülfidan Kuşçuoğlu için mahkeme geçen mayıs ayında yapılan dördüncü duruşmada beraat kararı verdi.

Mahkemenin 6 sayfalık gerekçeli kararı, bu hafta taraflara iletildi. Gerekçeli kararda, beraat eden Gülfidan Kuşçuoğlu'nun savunmasına yer verdikten sonra, eşler arasında eğitim ve kültür farkına dikkat çekilerek ölen Uğur Kuşçuoğlu'nun lise mezunu ve işsiz olduğu, yüksekokul mezunu olan sanığa karşı yetersizlikten kıskançlık duyduğunu belirtildi.

Öldürülen Uğur Kuşcuoğlu’nun babası Yusuf Kuşcuoğlu’nun da şikayetçi olmadığına yer verilen gerekçeli kararda, Yargıtay'ın 'Korkulan nefse yönelik saldırı ve tecavüzün henüz önlenememesi halinde meşru müdafaa şartlarının oluşacağı' kararına dikkat çekildi. Gerekçeli kararda "Hiçbir sebep olmadığı halde maktul uzun süreden beri sanığa fiziki saldırılarla ve hakaretlerde bulunmaktadır. Olay anında da yine maktulün sebepsiz yere sanığa şiddet uyguladığı ve eylemlerine devam edeceği bellidir. Maktulün kendisine çok ağır şiddet uygulayabileceği hatta öldürebileceğini düşünerek yeniden maktulün boğazını sıkıp öldürmesi şeklinde sonuçlanan olayda sanığın meşru müdafaa şartları içinde maktulü öldürdüğü kabul edilmelidir" denildi.

Savcı ise cinayetin 'tahrik altında' işlendiğinin belli olduğunu, ancak ‘Gülfidan Kuşçuoğlu'nun olay sırasında eşi Uğur’u etkisiz hale getirdikten sonra olay yerinden ayrılmak veya yardım istemek gibi yeterli süresi bulunduğu’ görüşüyle kararı temyiz etti.

Gülfidan Kuşçuoğlu'nun eşini öldürmekten beraat kararı,Yargıtay tarafından onanırsa kesinleşecek.