Olay, geçen 18 Şubat'ta, merkez Melikgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Fatih Apartmanı'nın 3’üncü katındaki dairede meydana geldi. Bir mobilya fabrikasında işçi olarak çalışan Adem Yıldız, markette işçi olarak çalışan eşi Nadiyne Yıldız'ı 10 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Nadiyne Yıldız, evden kaçmak isterken merdiven boşluğuna çıktığında yere yığıldı. Adem Yıldız, yerde yatan eşini tekmeledikten sonra kaçtı. Komşularının yerde kanlar içinde yatan genç kadın için ambulans çağırdı. Ağır yaralanan ve 112 ambulansı ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen genç kadın, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Adem Yıldız, olaydan 3 saat sonra yakalandı. Adem Yıldız, verdiği ifadesinde kendisini aldattığından şüphelendiği eşi Nadiyne'nin cep telefonundaki mesajları okuduğunı belirterek, "Cep telefonunu karıştırırken bana bağrdı. Sonra aramızda tartışma çıktı. Ağır hakaretler edince dayanamayıp, bıçakladım" dedi. Tutuklanan Adem Yıldız, Kayseri Cezaevi'ne konuldu.

20 YIL HAPİS

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşini öldürmekten tutuklu olarak yargılanan  Adem Yıldız, bugün son kez hakim karşısına çıkarıldı. Adem Yıldız, "Eşim Nadiyne, çalıştığı marketin müdür yardımcısı Ahmet H. ile iş çıkışı sık sık telefonla görüşüyordu. Eşimi ve Ahmet'i daha önce uyardım. Olay günü eşimin cep telefonuna baktım onu arayan yabancı bir numara vardı. O numarayı aradım karşıma Ahmet çıktı. Tartışmaya başladık. Eşim Nadiyne boynumu sıkıp bana 'Şerefsiz' dedi. Ben de kendimi kaybedip mutfaktan aldığım bıçakla onu bıçakladım" dedi.

Adem Yıldız, eşini öldürdüğü için çok pişmanlık duyduğunu da söyledi. Karar duruşmasında tanık olarak dinlenen market çalışanı  M.E. ile Ş.E. de müdür yardımcısı Ahmet H ile öldürülen Nadiyne Yıldız arasında bir ilişki olmadığını anlattı. 

Mahkeme heyeti, eşi Nadiye Yıldız'ı 10 yerinden bıçaklayan, daha sonra da yaralı eşini kapı önünde tekmeleyen Adem Yıldız'a önce 24 yıl ağır hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti daha sonra bu cezayı 'iyi hal' ve 'tahrik' unsurlarını dikkate alarak 20 yıla indirdi.



VD(OE/SS)