Bursa’nın İznik İlçesi’nde psikolojik rahatsızlığı bulunan eşi Mehmet Menkeş tarafından başına baltayla vurularak öldürülen Kadriye Menkeş'in cenazesi, Kaynarca Köyü’nde toprağa verildi.

Cinayete tepki gösteren 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plartformu' üyeleri, cenaze töreni sonrası öldürülen Kadriye Menkeş’in evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Platformun Bursa Şubesi Sorumlusu Elif Karan ve beraberindeki iki üye daha sonra Kadriye Menkeş’in mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Burada açıklama yapan Elif Karan, Türkiye'de her gün 5 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınların yüzde 88'i erkekler tarafından öldürülüyor. Bugün aynı şey Kadiriye Mankeş'in de başına geldi. AKP hükümetinin bu konudaki kadına yönelik şiddet olaylarının ne zaman önüne geçeceğini çok merak ediyoruz. Kadınların yüzde 66'sı aile içinde katlediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulduktan sonra aile meclisi kararıyla öldürülen kadınların oranı yüzde 47 arttı" dedi.

‘BAŞIMDA BİR ERKEK OLSUN’ DİYE ÖLDÜ

Kadriye Menkeş’in sırf 'başımda bir kocam olsun' diyerek akli dengesi bozuk bir kişiyle hayatını sürdürmeye çalıştığını kaydeden Elif Karan, "Sonunda olan oldu. Kocası tarafından katledildi. Göz göre göre öldürüldü" diye konuştu.