İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi'nde geçen mayıs ayında meydana gelen olayda, 4 çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Çon, iddiaya göre, boşanmak isteyen 15 yıllık eşi Sevim Çon'u 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde bir pasajda 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Daha sonra yakalanan Mehmet Çon tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sevim Çon ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu Mehmet Çon'un bugün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan sanık, eşinin kendisini aldattığını ileri sürerek, "Eşim başka erkeklerle telefonda görüşüyordu. Bana da boşanma davası açtı. Evi terk eden eşim olay günü beni telefonla çağırınca pasajda buluştuk. Oğlum Y.Ç. de yanındaydı. Çocuğuma sarılırken bıçak yere düştü. Eşim almak istedi, ancak ben önce davranıp bıçağı aldım ve vurmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Son duruşmaya gelmeyen ancak daha önceki celselerde ifade veren Sevim Çon ise eşiyle görücü usulü ile evlendiklerini belirtip, "Maddi sıkıntılar nedeniyle aramızda sorun vardı. Beni sevmediğini biliyordum. Olaydan 5 gün önce evden ayrıldım. Daha sonra telefonla aradım ve boşanma konusunda anlaştık. Buluşmaya karar verdik. Geldi ve beni pasajın içinde 8 yerimden bıçakladı" diyerek şikayetçi olmuştu.

Mahkeme, sanığa, eşini öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.



İA(İS/CK)