10 Mart 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Hurmalı Mahallesi 4 Sokak Türker Apartmanı 11'inci katta oturan Hasan Sağlam, iddiaya göre, kendisine "Neden eve geç geldin" diye soran 2 çocuk annesi eşi Sevgi Sağlam'la tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce sinirlenen Hasan Sağlam, tabancasıyla eşine kurşun yağdırdı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Sevgi Sağlam, olay yerinde ölürken, Hasan Sağlam da odasına geçip uyudu. Babasına ait kahveyi işleten Hasan Sağlam, sabah uyandığında çocukları görmesin diye eşinin cesedini battaniye ile örttü, sonra da uyanan çocuklarını aynı mahallede oturan babasına götürüp, eşini öldürdüğünü söyledi.

İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan sanık Sağlam hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'ÖLDÜRDÜM, UYUDUM'

İfadesinde, eşini öldürdükten sonra uyuduğunu bildiren sanık Sağlam, uyandığında ise cesedin üzerini çocukları görmesin diye battaniye örtüp, tabancayı da üzerine bıraktığını söyledi. Daha sonra çocuklarını alıp, babasının evine götürdüğünü belirten Sağlam, cinayet anını ise şöyle anlattı:

"İşyerinde rakı ve esrar içtim. İlerleyen saatlerde de 3 tane uyuşturucu hap aldım. İşyerini saat 24.00'de kapattıktan sonra bir bara gittim. Orada da alkol almaya devam ettim. Barda otururken babam gelerek bana kızdı, beni eve götürdü. Eve geç geldiğim için eşimle tartıştık. Eşim arkasını dönüp giderken tabancayla ateş ettim. Kendisi yere düştü, ben de diğer odaya gidip uzandım. Uyumuşum. Saat 07.00'de uyandım. Eşimin öldüğünü görünce çocuklarımın görmemesi için üzerine battaniye örttüm. Sonra da çocuklarımı uyandırıp aynı mahallede oturan babamın evine götürdüm. Babama da eşimi öldürdüğümü söyledim. Eşimi öldürdüğüme çok pişmanım."

Daha önce de sevk edildiği hastaneden verilen raporda akıl sağlığının yerinde olduğu bildirilen sanık Sağlam için gözlem altında tutulduğu İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde rapor verildi.

Sanığın avukatı Nizar Savaş, verilen raporu kabul etmediklerini belirterek sanığın bu kez de Adlı Tıp Genel Kurulu'na sevk edilerek yeniden rapor aldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve sanık avukatının talebini kabul etmedi. Yargılamada sona gelinince mahkeme savcısı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı, sanık Sağlam'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık avukatı savunma için süre talep edince, mahkeme heyeti de karar vermek üzere duruşmayı erteledi.



MKA(OA/SS)