Seydişehir İlçesi'nde oturan ve Eti Alüminyum Fabrikası'nın özelleşmesinin ardından 4C statüsü kapsamında bir okulda hizmetli olarak görev yapan Ramazan Sağdıç, 5 yıl önce eşi Fatma Sağdıç'a tartışma sırasında tokat attı. Gözaltına alınan Sağdıç, eşinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

HAPİS CEZASI KAMU YARARINA ÇALIŞMAYA ÇEVRİLDİ

2011 yılında tartışma sırasında yine eşine tokat atan Ramazan Sağdıç'a, şikayet üzerine dava açıldı. Seydişehir Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada 'eşine kötü maumelede bulunduğu' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Sağdıç'a, 2 ay 14 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti cezayı 2 ay kamuya yararlı bir işte çalışma cezası olarak çevirdi.

"ŞİDDET DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL"

Kararın ardından okuldaki mesaisinin bitiminde saat 22.00'ye kadar Halk Eğitim Merkezi'nde çalışan Ramazan Sağdıç, tartışırken sinirlerine hakim olamadığı için tokat attığını belirterek ''Şiddet doğru birşey değil ama o an sinirle eşime tokat attım. Şu an cezamı çekiyorum. 27 Nisan'da da cezam tamamlıyorum'' dedi. 

Ramazan Sağdıç'ın, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından kontrol edildiği belirtildi. 



AS(İA/AK)