Bayındır Sulh Ceza Mahkemesi, eşine şiddet uygulamaktan suçlu bulduğu 31 yaşındaki Abdurrahman Kandemir’e 150 gün adli para cezası verdi ve bunu günlük 20 liradan 3 bin lira olarak hesapladı. Mahkeme cezayı, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 3 ay boyunca kitap okuma cezasına dönüştürdü. Üç çocuk babası Kandemir, bunun üzerine kütüphaneye giderek, haftada bir saat 'insan haklarına saygılı olunması' konularını işleyen kitapları okumaya başladı. Cezasını Bayındır Halk Kütüphanesi’nde çeken Abdurrahman Kandemir, ceza bitiminde kütüphane memurunun gözetiminde özet çıkaracak. Bu özet kabul edildiği takdirde dava düşecek.

EŞİYLE DE ARASI DÜZELMİŞ

Abdurrahman Kandemir, "Eşimle aramızda ufak bir tartışma oldu. Mahkeme bana Bayındır Halk Kütüphanesi’nde kitap okuma cezası verdi. Bu kitapları okuduğumda, insanlara karşı sevgi ve saygıyı duymayı, aynı şekilde eşine saygı ve sevgi verdiğinde karşılık aldığını öğrendim. Eşi ile arasında tartışma olanların bu tür kitapları okumasını tavsiye ederim. Bu kitapları okuduktan sonra, eşimle aramızda birşey olmadı" dedi.

ALKOLÜ ARAÇ KULLANAN DA KİTAP OKUYOR

Bayındır Sulh Ceza Mahkemesi’nin alkollü araç kullanarak trafik güvenliği tehlikeye sokmaktan 25 gün hapis cezası verdiği 29 yaşındaki Ali Caner Özden de, cezasını kitap okuyarak çekiyor. Ali Caner Özden şunları anlattı:

"Ben alkollü araç kullanmaktan hakim karşısına çıktım. Cezasını da denetimli serbestlik uygulamasıyla kitap okuyarak ödüyorum. Üç ay boyunca halk kütüphanesine gelerek alkollü araç kullanmakla ve alkolün zararlarıyla ilgili kitap okuyarak özet çıkarıyorum. Bu özetim kabul gördükten sonra para cezası ödemeyeceğim, bu şekilde cezamı çekmiş olacağım. Bu çok güzel bir yasa. Bundan sonra alkollü araç kullanmayacağım, çok pişmanım."

YB(AÖ/COŞ)