Oğlunun gözleri önünde hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı için Erenköy Galip Paşa Camii'nde, Cuma Namazı’nı takiben cenaze namazı kılındı. Cenazeye, eşi Akın Ilıcalı, ablaları, yakınları ve 9 yıl çalıştığı Okan Üniversitesi’nden mesai arkadaşları ile öğrencileri katıldı. Annesinin öldüğü kendisine söylenmeyen 3 yaşındaki Ege cenazeye getirilmedi.

Ebru Gültekin Ilıcalı’nın eşi Akın Ilıcalı, kazanın duyarsızlık nedeniyle gerçekleştiğini ifade ederek “Duyarsız devletin, duyarsız politikası.. Bu tarz konularda sorumluluğu kabul etmeyen bir yönetim var. Bütün bunlar eşimi geri getirmeyecek ama eşim hayatta olsaydı bunların savunmasını isterdi. Bu yüzden bu konuyu topluma duyurmak istiyoruz. Çok keyfi, çok basit duygularla ihmallerle yapılmış bir kaza söz konusudur” dedi.

“ANNEMLE BİZİ KAPI AYIRDI”

Abla Canan Fergan ise yeğeni Ege’ye annesinin öldüğünü söylemediklerini belirterek “Kazanın ardından ikinci gün yuvaya götürdük. Hayatı değişmesin diye. Hocası konuştu. Ne olduğunu sordu O’na. ‘Annemle trene bindik, ben bindim demir kapı kapandı annem binemedi’ dedi. Sadece söylediği bu. ‘Sonra ne oldu’ diye sordu hocası ‘Bilmiyorum, ben içeride ablanın yanında oturdum. Sonra da annemi arabayla götürdüler’ dedi. Kreşte arkadaşlarına ‘Annemle bizi kapı ayırdı” dediğini öğrendik. Her şeyin farkında olduğunu zannediyoruz. Şu anda direkt olarak bir şey sormuyor. Ama sorduğu zaman doğruyu söyleyeceğiz” diye konuştu.

Ebru Gültekin Ilıcalı, cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.