Yunus Emre Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu İ.A. ve S.A. çifti arasında son 3 yılda geçimsizlik başladı. Evinde çocuk bakarak geçimini sağlayan S.A. ile işsiz kocası İ.A., arasında sık çıkan tartışmalar kavgaya dönüştü. Eşi tarafından dövülen ve yüzü ile gözü şişen S.A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.A.'ya, geçtiğimiz Eylül ayında 3 ay 'Evden uzaklaştırma' cezası verildi. Ancak, en büyüğü 16 yaşında olan çocukları eve gelmeyen babalarının dönmesi için annelerine baskı yaptı. Baskılara dayanamayan S.A., geçtiğimiz 14 Ekim'de eşini eve aldı. Eşiyle konuşmayan S.A., 21 Ekim akşamı çocukları uyuduktan sonra ceviz kırmaya başladı. Bu sırada mutfağa giden İ.A., iddiaya göre eline aldığı bıçakla önce ceviz kıran eşinin başını yere vurmaya başladı. Ardından da kendinden geçen S.A.'nın saçını kesti. Hızını alamayan öfkeli koca İ.A., eşinin burnunu, daha sonra dudağını yukarından çenesine doğru kesti. Ardından da eşinin vücudunun çeşitleri yerlerine kesikler attı. 

AMELİYAT OLDU

Anneleri S.A.'nın çığlıklarını duyan çocukları odaya girdiklerinde babalarını elinde bıçakla annelerini de kanlar içinde görünce polisi arayıp yardım istedi. İ.A. evden kaçarken gelen ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne götürülen S.A., ilk tedavisinin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan S.A.'nın burnu ve dudağı estetik operasyonla dikildi, kırılan kolları alçıya alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Şikayet üzerine Elbistan'da yakalanan İ.A., ifadesinin alınması ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. İfadesinde, "Eşim sabahtan akşama kadar geziyor, çocuklarıma bakmıyordu. Bir anlık sinirle yaptım. Pişmanım" dediği belirtilen İ.A., nöbetçi mahkeme tarafından 'adli kontrol' kaydıyla serbest bırakıldı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından 23 Ekim'de taburcu edilen S.A. ise, Elbistan'daki evine getirildi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.A. serbest bırakıldıktan sonra karara itiraz etti. İtiraz Elbistan Nöbetçi 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan İ.A. polislerce yakalanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Tutuklamanın ardından Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yazılı bir açıklama yapıldı. Savcılık açıklamasında şöyle denildi:

"Yaralı S.A.'nın yapılan muayenesi sonunda düzenlenen raporda ‘sol el sırtında 5 santimetre derin kesi, sol el bileğinde 4 santimetre derin kesi, yüzünde sağ elmacık kemiğinin üstünden başlayıp burnunun üstünden geçen 7-8 santimetre cm boyunda derin kesi, dudak altından başlayıp çeneye doğru sağ tarafa uzanan 6 santimetre boyunda kesi, sağ el sırtında 6 santimetre boyunda kesinin mevcut olduğunun, ilk müdahalesi yapılan hastanın halen hayati tehlikesinin bulunmadığının’ belirtilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli şahsın ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle Elbistan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Şüphelinin mahkemece yapılan sorgusunun ardından Adli Kontrol Tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmasına karar verilmiştir. Şüphelinin serbest bırakılması kararına Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmesi üzerine itirazı değerlendiren Elbistan Nöbetçi 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından itiraz kabul edilerek şüpheli hakkında yakalama emri çıkartılmıştır ve mahkemece tutuklanmıştır."