Olay, dün saat 21.00 sıralarında, Mısırlı Mahallesi, 414 sokakta kirada oturan D., ailesinin evinde meydana geldi. İddiaya göre 37 yaşındaki R.D.,  30 yaşındaki eşi Mekiye D. ile bilinmeyen bir nedenle kavga etti. Tartışma kısa sürede kavgaya dönerken, R.D., pompalı tüfeğini eşi Mekiye D’ye doğrulttu. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı ve inşaatlarda çalışan R.D.’nin tetiği çektiği sırada ailenin 3 yaşındaki en küçük oğlu İbrahim D, panik içerisinde saçmalara hedef olan annesinin kucağına atladı. Sağ karın boşluğuna isabet eden saçmalar yüzünden İbrahim D., ağır yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan minik İbrahim olay yerine çağrılan ambulansla Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacağından yaralanan anne Mekiye D., İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp, tedavi altına alındı.

Oğlunu öldüren ve eşini de yaralayan R.D., olay yerinden kaçtı. İbrahim D., cesedi otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Kaçan zanlı R.D., sabah olayın olduğu eve gelince jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. R.D. ile eşinin sürekli kavga ettikleri ve daha önce de R.D.'nin tüfekle eşini evden kovduğu belirtildi.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailesinin yaşadığı tek odalı kiralık evde hiç eşya olmadığı, ailenin hep birlikte yer yatağında yattıkları gözlendi. Ölen İbrahim D.'nin terlikleri ile oyuncakları olayın olduğu yerde hala durması yürekleri burktu.

Zanlı R.D., jandarmada ifade vermezken, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sek edilecek.