Aksaray merkeze bağlı İncesu Beldesi'nde oturan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan 1 yıllık evli Emrah Bilen, önceki gün akşam saatlerinde eşi Esra Bilen'i, karnı ve sırtından bıçaklayıp, boğazını kesti, ardından da defalarca sopa ve sandalye ile başına vurarak öldürdü. 25 günlük oğlu Mustafa Bilen'i de başını duvara çarparak öldüren Bilen, ilaç içip, başına tabancayla ateş ederek intihara kalkıştı. Dün sabah saatlerinde ailesi tarafından kanlar içinde bulunan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Bilen'in, kurşunun başını sıyırdığı saptanırken, midesi de yıkandı. 

Yapılan tedavisinin ardından taburcu olan ve jandarma karakoluna götürülen Emrah Bilen, suçunu itiraf etti.

'NİÇİN EVE GEÇ GELDİN?' TARTIŞMASI

Soğukkanlılıkla olayı anlatan Emrah Bilen'in, ifadesinde, eşiyle 1 haftadır küs olduklarını ve eşinin evi terk edip ailesinin yanına yerleştiğini, belde sakinlerininin devreye girmesiyle yeniden barıştıklarını söylediği öğrenildi. Olay günü eşinin, ekmek yapmak için annesinin yanına gittiğini belirten Bilen, ''Olay günü annesinin yanına gitti ve ekmek yapmasına yardımcı oldu. Gitmeden önce erken gelmesi konusunda uyarmıştım. Ama o, saat 18.00 sıralarında eve  geldi. 'Niçin eve geç geldin?' diye sordum. Ardından tartıştık. Tartışma sırasında bana tokat attı'' dedi.

BEŞİKTEKİ OĞLUNU ALIP, DUVARA ÇARPMIŞ

Eşinin tokat atmasından sonra sinirlendiğini belirten Emrah Bilen, ''İlk olarak beşikteki bebeği alıp, duvara çaptım. Sonra da mutafa gidip, büyük ekmek bıçağını aldım. Önce bıçağı sırtına, sonra karnına sapladım. Sinirim geçmediği için sonra da boğazını kestim. Ondan sonra bebeği tekrar alıp başını 7-8 defa duvara çarptım. Ardından elime geçirdiğim sopa ve sandalye ile eşimin başına vurdum. Sabah 05.00'e kadar eşim ve oğlumun cesedi başında sigara içtim. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım'' dediği öğrenildi.

GECE YARISI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Suçunu itiraf eden Emrah Bilen, güvenlik gerekçesiyle  jandarma tarafından gece yarısı 'canavarca hisle kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi. Bilen, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Öldürülen Esra Bilen ile 25 günlük oğlu Mustafa Bilen'in cenazelerinin ise bugün belde mezarlığında defnedileceği belirtildi. Jandarma ekipleri de cenazelerin defnedilmesi sırasında herhangi bir olayın yaşanmaması için beldede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

HB(İA/AAA)