Olay, 22 Ağustos 2011'de Şakirpaşa Mahallesi 38017 Sokak'ta 3 katlı evin, tadilat nedeniyle boş olan 2'nci katında meydana geldi. Boşanma davası açan Ezgi Köseoğlu, çocuklarını görmek için Mehmet Köseoğlu ile buluştu. İddiaya göre, Ezgi Köseoğlu, eşinin yanında sadece 5 yaşındaki kızı M.'yi görünce 7 yaşındaki oğlu B.'nin nerede olduğunu sordu. Çift arasında yaşanan tartışmada Mehmet Köseoğlu, eşinin başına 4 el ateş ederek öldürdü. Olaydan 7 gün sonra saklandığı evde Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Eşini 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'TUZAK KURMUŞTUR; GİTME, DEDİM'

Duruşmada tanık olarak dinlenen maktülün halası 39 yaşındaki Feride Kesici, "Sanık, olaydan önce yeğenime, bir defasında 'Çocuklarımızı öldürdüm', başka bir zaman da 'Çocuklarımızı PKK'ya sattım' demiş. Olay günü yeğenim Ezgi beni telefonla aradı, 'Hala çocuklarımı bana verecekmiş, beni çağırdı. Beraber gidebilir miyiz?' dedi. Ben de müsait olmadığımı söyledim. 'Tuzak kurmuştur; sen de gitme' dedim. Sabah olsun birlikte gederiz dedim. Ama beni dinlemedi" dedi.

Sanığın yeğenini sürekli döverek işkence yaptığını ileri süren Feride Kesici, "Bir defasında yeğenimin elmacık kemiğini kırmıştı. Bana olay öncesinde, ceza ehliyeti olmadığına dair rapor aldığında maaşa bağlanacağını söyledi. 'Birini öldürürsem bir ay yatar çıkarım' demişti" diye ifade verdi.

Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını öldürülen Ezgi Köseoğlu'nun babası Yılmaz Daş ise "Sanık, 'Deliyim' diyerek yalan söylüyor. Bizimle yaşayan kızımı, 'Benimle birlikte yaşamazsan ailene zarar veririm' diye tehdit ediyordu. 7 yaşındaki torunum cinayetten sonra elinde nüfus cüzdanıyla polis merkezinin önünde bulundu" dedi.

SANIK TANIKLARA MÜDAHALE EDİNCE SALONDAN ÇIKARILDI

Sanık Mehmet Köseoğlu, duruşmada tanıkların konuşmasına müdahale ettiği için salondan çıkarıldı. Geçen celsede sadece mahkeme başkanının olduğu ortamda savunma yapıp, yargılanmak istediğini söyleyen Köseoğlu, hazırlık aşamasında verdiği ifadesini de reddetmişti. Köseoğlu, "Ben firardayken de başka cinayetler işledim. Onları da anlatmak istiyorum. Ama yalnız olmazsam anlatmam" deyip, susmuştu.

Daha önce sevk edildiği hastanede akıl sağlığıyla ilgili yapılan muayenesinde 'anti sosyal kişilik bozukluğu' olduğu belirtilen sanığın, suça karşı cezai ehliyetinin tam olduğu bildirilmişti. Mahkeme heyeti, geçen celsede sanığı, akıl sağlığıyla ilgili yeniden rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'na sevk etti. Sanık hakkında düzenlenen rapor henüz mahkemeye gelmedi.



MKA(OA/CK)