Adana Kozan nüfusuna kayıtlı Sevgi Şahin, 14 yıl önce Mehmet Şahin ile evlenip, eşinin memleketi Sivas'a yerleşti. Bir yıl önce eşinin eve kuma getirdiğini ve bu kadının çocuklarını sürekli dövdüğünü belirten Sevgi Şahin, çocuklarını da alarak Sorgun'da yaşayan kızkardeşinin yanına geldi. İlk gün kızkardeşini bulamayınca çocuklarıyla birlikte geceyi kaplıca önünde sokakta geçiren Şahin, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumunu anlattı. Emniyet Müdürlüğü personeli ise aralarında para toplayıp, zor durumda kalan kadına yardımda bulundu. Şahin, ardından bir tanıdığı tarafından çocukları Engin (9), Dilan (7), Ezo (5), Hülya (4), Dilara (3) ve Yiğit Ali Şahin (1) ile yıkılmaya yüz tutmuş virane bir gecekonduya yerleştirildi.

'ÇOCUĞUMA VERİLEN CEKETİ ÇALDILAR'

Suyu olmayan evin camlarının kırık, duvarlarının yıkık olduğunu kaydeden Sevgi Şahin, borcu nedeniyle elektriğinin de kesileceğini belirtti. Sevgi Şahin şunları anlattı:

"Kocam üzerime kuma getirince, çocuklarımı kumama bırakıp, evlere temizliğe gittim. Ancak her eve geldiğimde kumamın çocuklarımı dövdüğünü gördüm. Daha fazla dayanamayıp, kızkardeşimin yanına geldim. İlk gün bulamayınca çocuklarımla kaplıcanın önünde yattık. Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumumu anlattım. 40-50 lira gibi para topladılar. Sağlık Ocağı'nda çalışan Burcu Abla bana burayı buldu. Bir aydır bu evde yaşıyoruz. Engin ve Dilan okula gidiyor. Bugün Dilan hastalandı gidemedi. Çocuklarımın okul ihtiyaçlarını da Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan bir ağabey temin etti. Okuldan da ceket vermişlerdi. Kızkardeşime  misafirliğe gittiğimizde hem ceketini, hem ayakkabılarını çalmışlar. Çocuklarımı farelerden korumak için uyumadığım geceler oluyor."

YARDIM BEKLİYOR

Bir bakkadan veresiye 10 liralık makarna, patates, ekmek, yumurta alıp, akşam çocuklarına yedirdiğini belirten Şahin, "Çocuklarıma yarın ne yediririm diye düşünüyorum. 6 çocuğumla komşumuzun verdiği döşeği üzerine serdiğim bir kanepede yatıyoruz. Çocuklarımdan Ezo epilepsi hastası. Düşüp bayılıyor. Babamlar Konya'da. 2'si evli, 15 kardeşim var. Onlar da barakada kalıyor. Gitsem belki bize de evlerini açarlar, ancak onlar da bakıma muhtaç. Ne yapacağımı şaşırdım yardım bekliyorum." 



HY(AY/COŞ)