Olay, bugün saat 16.00’da Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde bulunan özel bir hastanede meydana geldi. 2 yıldır tüp bebek yöntemiyle dünyaya çocuk getirmek isteyen Yüksel ve Nasır Kaplan çifti, muayene için geldikleri hastanenin tüp bebek polikliniğinde hamile kadının 2’inci kez ‘düşük’ yaptığını eşi Nasır Kaplan bildirilmesi üzerine tartışma çıktı. Buna sinirlenen Kaplan'ı sakinleştirmeye çalışan poliklinik sorumlusu Kadın Doğum Uzmanı Dr. Muhittin Hikmet Telli, Nasır Kaplan tarafından bacağından bıçaklandı. Muayene odasında kanlar içerisinde kalan doktor, meslektaşları tarafından ilk önce acil servise götürülüp, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ameliyata alındı. Doktorun hayati tehlikesi olmadığı belirtilirken, bıçakla saldıran öfkeli eşi Nasır Kaplan, kargaşadan yararlanarak hastaneden kaçtı. Kaçan bıçaklı saldırganı fark eden sivil bir polis memuru ise, hastanenin arka bahçesinde yakaladığı Kaplan’ı etkisiz hale getirip ellerini arkadan kelepçeleyip suç aletiyle birlikte Yenişehir Polis Merkezine götürdü.

"KAFASINA BİR KURŞUN SIKABİLİRİM"

Bıçaklı saldırının meydana geldiği özel hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Baysal, saldırıyı sert bir dille kınayarak şöyle konuştu:

"Hastanemizde 2 yıldır tüp bebek tedavisi gören bir çiftin kocası doktorumuzu muayene odasında bacağının 3 yerinden bıçaklayarak kaçtı. Toplumsal olarak bizler cinnet geçiriyoruz. Haklı ve haksız her yapılanı sorguluyoruz. Burası Urfa’da bir hastanedir. Bu olayı gerçekleştiren bir Urfalıysa bende Urfalıyım. Darp ve bıçaklamayı yapan arkadaşın kafasını kırabilirim. Kafasına bir kurşunda sıkabilirim. Bu şekilde de emniyette teslim edebilirim. Ama biz insanlara faydalı olma adına bu hizmeti getiriyoruz."

Hastanedeki bıçaklı saldırı anı ise güvenlik kamerası ile kaydedildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.



AL,ÖP(HK/İD)