Olay, dün saat 16.30 sıralarında Abdurrahman Gazi Mahallesi 2. Yazıcı Sokak No 16'daki Kamil B.'ye ait evde meydana geldi. Netice B. ile evli olan Kamil B., 15 gün önce Esengül N.'yi eve kuma olarak getirdi. Bu durumu kabullenmeyen 2 çocuk annesi Netice B. ile Esengül N. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre bunalıma giren Netice B. pencereden atlamak istedi, Esengül N. ile Kamil B., kilitli olan kapının camını kırıp odaya girdi. Esengül N., üzerine kuma geldiği Netice B.'nin elbisesinden tutmaya çalıştı. Üzerindeki kıyafet yırtılan Netice B. iç çamaşırı ile hamle yaptığı 4'üncü katın penceresinden düştü. Ağır yaralanan Netice B. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Netice B. tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Kumasını kurtarmak için kapının camını kırarken kolundan yaralanan Esengül N. ise Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Netice B.'nin ölümüyle ilgili eşi Kamil B. ile Adana'dan getirdiği kuma Esengül N.'yi gözaltına aldı.

Netice B.'nin cenazesi ise Palandöken'deki Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yaşamını yitiren Netice B.'nin babası Necati K. ise cenazede gözyaşı döktü. Kızının bir cinayete kurban gittiğini öne süren Necaki K., "Görgü tanıkları olaydan kısa bir süre önce damadın kızımı döverek eve götürdüğünü söylediler. Kızımı kuması ve damadım camdan atarak öldürdü" diye konuştu.

Gelinini öz evladı kadar sevdiğini, ölümüne çok üzüldüğünü söyleyen Kamil B.'nin babası Ünal B., "Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan oğlum Kamil bir süre önce Adana'da yaşayan bir kıza gönlünü kaptırmış. Bunu gelinim Netice de biliyordu. Hatta Esengül'ü Adana'dan kendisi getirtti. Yeni gelin 'Ben çocuk doğurmak istiyorum' demiş. Bizim gelin de 'Dur şimdi çocuğun zamanı değil. Benimkiler biraz büyüsün. Evde çocuk sesi duymak istemiyorum' demiş ve aralarında tartışma çıkmış. Bunun üzerine gelinim odaya girip kapıyı üzerine kilitlemiş. Oğlumla yeni gelinde kapının camını kırıp içeri girmiş. Netice kendini camdan atacakken Esengül elbisesinden tutmuş. Ancak elbise çıkmış ve gelin çıplak olarak yere düşmüş" dedi.



Tİ(KS/SS)

---

B.: Barçın

N.: Nikbay