Almanya’dan Türkiye’ye tatil veya herhangi nedenlerden dolayı giriş yapanlar oldukça rahat bir ortamda oylarını ayın sonuna kadar kullanabilecekler.

Demokratik hakkımızı kullanıyoruz

Hamburg’dan Ankara Esenboğa havaalanından giriş yapan 71 yaşındaki Rasim Yıldız ve eşi 69 yaşındaki Gülhan Yıldız çifti oylarını kullandılar. Yıldız çifti, “Yıllardır Almanya’da çalıştık ve emekli olduk. Emekli olduğumuz için daha rahat istediğimiz tarihlerde Türkiye’ye gidip geliyoruz. Türk vatandaşı olduğumuz için oy kullanma hakkımız var. Dolayısıyla oylarımızı kullandık ve vatandaşlık görevimizi yerine getirirken demokratik hakkımızı da kullandık. Hayatımızda ikinci kez oy kullanmak nasip oldu. Güzel bir tesadüf oldu hayırlı olsun ülkemiz ve vatandaşlarımız için” açıklamasında bulundular.



Oy kullanmak vatandaşlık görevi

Türk ve Alman olmak üzere çifte vatandaş olan Emine Sonugür ise, “Ankara Esenboğa Havaalanı’nda ikinci kez oyumu kullandım. Geçen seçimlerde de tatile gelmiştim tesadüf oldu. Bu tesadüfü değerlendirerek oyumu kullandım. Gümrükte oy kullanmak çok rahat. Giriş yapıp bagajınızı alıyorsunuz ve tam çıkışta üç masa ve üç sandık bulunuyor ve kuyruk sıra bekleme falan yok toplam iki veya üç dakikanızı alıyor. Ben çifte vatandaş olduğum için Almanya ve Türkiye’de yanii iki ülkede oy ktullanıyorum ve iki ülkede de vatandaşlık görevlerimi  yerine getiriyorum ve oyumla ‘bende varım’ diyebiliyorum. Oy verdiğim partinin kazanıp kazanmaması öneli değil önemli olan ben görevimi yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Herkese oy  kullanmayı tavsiye ederim” açıklamasında bulundu.