Antalya ve Muğla sahillerinde tatil yapan yerli ve yabancı tatilciler, hava sıcaklıklarının 40'lı derecelerde seyrettiği şu günlerde serinlemek için alternatif alanlara koşuyor. Tatilcilerin en gözde serinleme merkezi, 2 ilin sınırında bulunan Eşen Çayı. Antalya'nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki turistler, Eşen Çayı'nın 7 ile 8 derece arasında değişen sularında serinliyor, burada düzenlenen kano turlarına katılıyor. Bulundukları yerlerden tur otobüsleriyle kısa bir yolculuğun ardından rehberler eşliğinde Eşen Çayı'na ulaşan turistler, yolculukları boyunca bozulmamış doğayı izlemenin keyfini yaşıyor. Turistler, Kaş'a bağlı Kınık Beldesi'ndeki Xanthos Antik Kenti'nde başlayan kano turu öncesinde uzmanlar tarafından kısa bir teorik eğitim veriliyor.

ÖNCE ÇAMUR BANYOSU SONRA YÜZME

Eğitimin ardından can yeleklerini giyen maceraseverler, sırayla Eşen Çayı'na indirilen kanolara biniyor ve 16 kilometrelik macera başlıyor. Önce doğal bir bitki örtüsü ile çevrili Eşen Çayı'nda 3 kilometre yol alınıyor. Zaman zaman düşen turistler, tekrar kanolarına binerek yola devam ediyor. Tur boyunca verilen kısa süreli yüzme molalarının ardından yeniden küreklere asılan tatilciler, 4 kilometre daha yol aldıktan sonra çamur havuzlarına ulaşıyor. Burada çamur havuzlarına atlayan tatilciler, çamur banyosu yapıyor. Rehberler eşliğinde çeşitli hareketler yapan tatilciler, ardından kendilerini buz gibi suya atarak serinliyor.

DENİZDEN SONRA YEMEK KEYFİ

Yeniden kanolarına binen maceraseverler, Eşen Çayı'nın bazı bölümlerini rehberler eşliğinde geçiyor. Bir süre sonra tüm tura katılanlar, kanolarını tek hat üzerinde durduruyor. Küreklerle çeşitli hareketler yapıldıktan sonra kano yarışı yapılıyor. Hızla kürek çeken turistler, Çayağzı'na ulaşıyor. Verilen kısa molalarla tur, Eşen Çayı'ını Akdeniz'e döküldüğü Patara Plajı'nda sona eriyor. Özelikle Batı Avrupalı tatilcilerin katıldığı kano turlarının sonunda yorgunluk, nefis bir kır yemeğiyle atılıyor. Tatilciler, yemek dahil gün boyu süren kano turu için 50- 60 lira ödüyor.

TATİLCİLER ÇOK EĞLENİYOR

Tura katılan İngiliz Tina Harvey, "nefis bir gün geçirdim. Su ve doğa harika idi. Yolda yarışlar ve su savaşları yaptık. Çok yorulduk, yediğimiz enfes yemek bizi dinlendirdi. Çok mutluyum" dedi.

Beliçakalı Alex Loyd ise "Güzel, eğlenceli bir gün geçirdik. Hep birlikte yolda gruplar oluşturduk. Yarışmalar yaptık. Rehberimiz spor yaptırdı. Herkes gelsin; bu nefis doğanın ve suyun içinde bu güzelliği yaşasın" diye konuştu.