Van'ın Gürpınar İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki 30 haneli Bozyiğit Köyü'nde su çilesi bitmedi. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'deki depremler sonrası su şebekesinde görülen arızalar köyün suyunun kesilmesine neden oldu. İlk depremden bugüne kadar köy meydanındaki tek çeşmeden ihtiyaçlarını gidermeye çalışan köylüler isyan etti. Eşek sırtında, el ve el arabalarıyla ev ve hayvanlarına su taşıyan kadın ve çocuklar, büyük sıkıntı çektiklerini, 1 bidon su için soğuk havaya rağmen saatlerce çeşme başında sıra beklediklerini söyledi.

EN BÜYÜK ÇİLEYİ KADIN VE ÇOCUKLAR ÇEKİYOR

Tek çeşmeden yaklaşık 250 kişinin su ihtiyacını gidermeye çalıştığını anlatan Tayyar Üstün, yetkililere yaptıkları başvurulardan yanıt alamadıklarını ileri sürdü. Su şebekesindeki arızaları kendi olanakları ile çözmeye çalıştıklarını belirten Üstün, şöyle dedi:

"Su için sabahın erken saatlerinden itibaran sıraya giriyoruz. Çünkü tek çeşmeden çok az su akıyor. Ne banyo yapabiliyoruz, ne çamaşır yıkanabiliyor, nede hayvanlarımıza su verebiliyoruz. Kışın aylarında hava sıcaklığı eksi 20-25 dereceye kadar düşüyor. En büyük çileyi de kadın ve çocuklarımız çekiyor. Sorunumuzun çözülmesi için yetkililerden yardım istiyoruz."



OB(FE/İD)