Kızıltepe'nin Gürmeşe Köyü'nde yaşayan Celal Dinler, köydeki içme suyunun sağlıksız olması nedeniyle 3 kilometre mesafedeki kaynaktan su taşıma işinde kullanmak için 5 taksitte ödemek şartıyla 500 liraya bir eşek satın aldı. Eve su taşıyan çocukları için satın aldığı eşeğin 100 liralık ilk taksidini ödeyen Celal Dinler, ikinci taksit zamanı geldiğinde bunu ödeyemeyip eşeği de geri vermek istemediği için Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile hayırsever işadamlarından yardım istedi.

Köyde çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalışan 5 çocuk babası Celal Dinler'in yardım çağrısına, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın talimatıyla Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık yetişti.

Çoban Celal Dinler'i makamına çağıran Kaymakam Yırık, eşeğin geri kalan 400 liralık taksidini ödeyebilmesi, ev ihtiyaçlarını karşılaması ve çocuklarının eğitimi için gerekli olan kırtasiye malzemelerini alması için 1500 lira para yardımında bulundu.

Kaymakam Yırık, Dinler'in taksitle eşek satın aldığı ancak taksitlerini ödeyemediğiyle ilgili kendisine haber verilmesi üzerine yardım yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Celal Dinler'in durumunu basından öğrendik. Sayın valimiz Turhan Ayvaz da bu konuyla ilgilenmemiz için bize talimat verdi. Çoban Celal Dinler, su taşıyan çocuklarının yorulmaması için taksitle eşek satın almış, ancak taksitlerini ödeyememiş. Bir takım ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de devlet her zaman yanındadır. Eşeğinin geri kalan borcunu ve ev ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılaması için kendisine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 1500 lira yardımda bulunduk. Zor durumda olan Celal Dinler ve ailesine yardımda bulunmaktan bizde mutluyuz."

Kendisine yapılan yardımdan dolayı mutluluk duyan Celal Dinler ise, "5 taksitte ödemek şartıyla 500 liraya eşek satın almıştım. 100 liralık ilk taksidini ödedim. İkinci taksit vakti geldiğinde ise param olmadığı için ödeyemedim. Eşek sahibi ise taksitleri ödeyememem halinde eşeğini geri alacağını söyledi. Ben de eşeği geri vermemek için yetkililerden yardım istedim. Sayın kaymakamımız sağolsun imdadıma yetişti ve parasal yardım yaptı. Eşeğin borcunun yanısıra ev ihtiyaçlarımıda bu parayla karşılayacağım. Sayın valimiz Turhan Ayvaz ile kaymakamımız Erkaya Yırık'a teşekkür ederim. Beni büyük bir yükten kurtardılar" dedi.