Dava konusu olay, Gediz Mahallesi 672/13 Sokak'ta meydana geldi. Kendisine şiddet uygulayan eşi 24 yaşındaki Vedat Oral'dan 1 yıl önce boşanan 22 yaşındaki Dilek Kanyılmaz, ailelerin araya girmesi ve 2.5 yaşındaki kızının babasız büyümemesi için, bir daha şiddet uygulamayacağı sözü üzerine Oral ile yaşadığı evine döndü. Gece ayrı yaşadıkları dönemle ilgili çift arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Vedat Oral, mutfakta tencere içerisinde duran kızgın yağı alıp eski eşinin üzerine döküp kaçtı. Dilek Kanyılmaz, hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, Vedat Oral, iki gün sonra polise teslim oldu. Vedat Oral ifadesinde, tavada yumurta yaptığı sırada, yağın yanlışlıkla eşinin üzerine döküldüğünü söyledi. Vedat Oral, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KOLUNDA SİGARA SÖNDÜRÜP, BACAĞINA TORNAVİDA BATIRMIŞ

Vedat Oral hakkında 'tehdit', 'kötü muammele' ve 'yaralama' suçlarından 2.5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yapılan ilk duruşmaya, Dilek Kanyılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Birsel Kurt katıldı. Dilek Kanyılmaz, boşandığı eşi Vedat Oral'ın bazen yüzüne yumruk attığını, bezen kolunda sigara söndürdüğünü, bazen de bacağına tornavida batırdığını öne sürdü. Dilek Kanyılmaz, "Ben yatmaya gitmiştim, o sırada eşim tencerede yağı kızdırmış, beni çağırdı. Bana ayrıyken gezmek için Çankaya'ya gidip gitmediğimi sordu. Ben de 'hayır' dedim. Yeminler ettim. Kiminle gittiğimi sordu. Ben de annemle gittiğimi söyledim. Kuran-ı kerim-e 40 kez el bastırıp yemin ettirdi. Ondan sonra inanmadığını söyleyip yağı üzerime döktü" diye ifade verdi.

'KAZAYLA DÖKÜLDÜ' DEDİ

Bugün ikincisi yapılan duruşmaya, hakkında daha önceki celsede polis zoruyla getirilme kararı bulunan tutuksuz sanık Vedat Oral ve davası Dilek Kanyılmaz ile davaya müdahil olarak katılmasına karar verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Birsel Kurt katıldı. Vedat Oral ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Oral şöyle dedi:

"Daha önce ayrıldık. Araya büyükler girince birlikte yaşamaya başladık. Olay günü işten geldim. Yemek yapmasını istedim. Yapamayacağını belirtip, yatmaya gitti. Ben de patates kızartmak için ocağa tava içerisine yağ koydum. Kendisi yanıma geldi. Tekrar tartışmaya başladık. Bu sırada ocaktaki kızgın yağ dolu tava üzerine devrildi. Tamamen kaza sonucu yandı."

ADLİ TIP RAPORU BEKLENECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşaviri Birsel Kurt, ise olayın işleniş biçimi ve Dilek Kanyılmaz'ın olaydan dolayı vücudunda, büyük hasarlar oluştuğunu, bu nedenle de davanın bir üst mahkemede görülmesini talep etti. Hakim, Dilek Kanyılmaz'a vücudundaki olaydan dolayı meydana gelen hasarın tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine, rapor geldikten sonra da davanın Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilip, gönderilmemesine karar verilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

'HAYATIMI KARATTIN, NASIL BİRİSİN SEN?'

Duruşma sonrası dışarı çıkan ve rahat tavırları ile dikkat çeken Vedat Oral'ın bu davranışı Dilek Kanyılmaz'ı çileden çıkarttı. Kanyılmaz, "Duruşmada söylediklerin hepsi yalan. Bir de utanmadan bir şey olmamış gibi gülüyorsun. Benim hayatımı kararttın. Nasıl birisin sen? Senin ceza alman için uğraşacağım" dedi.