ABD'nin bağımsızlığının 236'ncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin de katılımıyla ESBAŞ Uzay Kampı Bahçesi'nde verilen ve bu yıl 7'nci kez gerçekleştirilen resepsiyona, İzmir siyaset ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin de ilgisi büyük oldu. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Büyükelçi Ricciardone, "Amerikan Bağımsızlık Günü kutlamalarına aile geleneğini sürdürerek, bu yıl 7'nci kez ev sahipliği yapan, sevgili Mary Tuncer ve ekibine yürekten teşekkür ederim. Eşim Marie ve ben sizin ve merhum eşinizin dostluğu için minnettarız. Bu akşam ESBAŞ'ta sizlere baktığımda, Kaya Bey'in de burada bizimle olduğunu hissediyorum" dedi.

Türkiye'de göreve başladığı günden bu yana İzmir'e hep mutlu nedenlerle geldiğini söyleyen Ricciardone, "Cummins ve Pratt& Whitney, HMT fabrikalarının açılışı gibi törenlere katılmak üzere güzel İzmir'i ziyaret ettim. Gayet iyi bildiğiniz gibi İzmir, Türk-Amerikan dostluğu ve ticareti için elzem bir merkezdir" diye konuştu. ESBAŞ'ın da Türk-Amerikan dostluğu ve iş ilişkilerine önemli katkılarının olduğunu dile getiren Ricciardone, düşünce özgürlüğüne de dikkat çekti.

ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer ise böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ESBAŞ'ın da Türkiye ve ABD arasındaki dostluk ilişkilerine çok önemli bir katkı sağladığına söyledi.

YY (SSA) (FOTOĞRAF)