2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıkan Hasan Bakır, eşi Sultan Bakır’ın, bir yakınının sevgilisi olan 'Muharrem' adlı kişiyle mesajlaştığını iddia etti.

Hasan Bakır şöyle konuştu:

"Olay günü otomobile bindik. Yanımızda eşim Sultan’ın akrabası kadın ve onun sevgilisi vardı. Arabaya bindiğimizde eşim arka tarafa o adamın yanına oturdu. Alışveriş yapmak üzere gittiğimizde benden kontör almamı istedi. 'Ne yapacaksın kontörü' dedim. Bana sinirli bir şekilde 'Dostumla konuşacağım' dedi. O zaman gözüm döndü. Hiçbir şey hatırlamıyorum o andan sonra. Çok öfkelenmiştim.”

TİB RAPORUNDA MESAJLAŞMA YOK

Tanıkların dinlenmesinin ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) gelen rapor okundu. Raporda, öldürülen Sultan Bakır’ın 'Muharrem' adlı kişiyle hiçbir telefon görüşmesi yapmadığı, mesajlaşmadığı, telefonundaki arama ve mesajların hemen hepsinin Hasan Bakır’la yapıldığı ortaya çıktı.

Mahkeme savcısı Hacı Mehmet Güdül, Hasan Bakır hakkında 'töre saikiyle eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebinde bulundu. Bakır’ın avukatı Aziz Çetin savunma için süre isteyince duruşma ertelendi.



TT(SU/AK)