Adapazarı Yahyalar Mahallesi’nde geçen 14 Kasım'da işlenen cinayette, emekli olan Erol Antep sabah saat 05.30'da yatak odasında tartıştığı Sakarya Vergi Dairesinde memur olarak çalışan bir çocuk annesi eşi Emine Antep’i başına demir çubukla vurarak öldürdü.

Olay sonrasında tutuklanan Erol Antep hakkında ‘resmi nikahlı eşini öldürmek’ suçundan Sakarya 1nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Pişman olduğunu söyleyen Erol Antep, eşini öldürmek amacında olmadığını, 15 yıllık evliliği boyunca karısına bir tek tokat bile atmadığını belirterek şunları söyledi:

"Eşim benimle ilgilenmeyince tartıştık. Bana hakaret etti. Hakaretler sonucu kendimden geçmişim. Eşimin davranışlarından dolayı o anda ruh yapım bozulmuş, çok kötü olmuştum. Benimle ilgilenmeyince bu is basıma geldi. Ben 15 yıl evliliğim boyunca bir tek bile tokat atmadım. Olayı yaptığımda kendimde değildim. Hakaretten sonra kendimden geçmişim. Bilerek, isteyerek yapmadım" dedi. 

Mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan Erol Antep'in cinayet sonrasında polisi araması ve mahkemedeki iyi halini dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

 

ZT(MB/AAA)