İlcirliova İlçesi Zafer Mahallesi Hacı Ali Obası Caddesi Numara 39’da geçen cuma günü saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, 16 yaşındayken aşık olup kaçtığı demir doğrumacı eşi İbrahim Tingir’in karşılıksız çek nedeniyle cezaevine girmesinin ardından Özge Tingir, kızı K. ile birlikte kayınpederi Orhan Tingir’in evine yerleşti. Ancak, eşinin cezaevine girmesinin ardından erkeklerle ilişkisi olduğu söylentileri üzerine genç kadının huzuru kaçtı. Eşinin ailesi ile bu nedenle arası açılan Özge Tingir, iki hafta önce, belediyede işçi olarak çalışan babası Durmuş Sert’in evine döndü. Önceki pazar günü tahliye olan İbrahim Tingir, geçen perşembe günü kayınpederinin evine gidip, eşini almak istedi. Ancak genç kadın, söylentilere inanıp kendisini suçladığını ileri sürdüğü eşinin bu isteğini geri çevirince, aralarında tartışma çıktı. Tartışma üzerine İbrahim Tingir, kızını alıp ayrıldı. Ertesi gün tekrar kayınpederinin evine gelen öfkeli koca, kendisine kapıyı açmayan eşine sinirlenip, açık olan pencereden içeri girdi. İbrahim Tingir, belinden çıkardığı bıçakla eşini sırtından bıçaklayıp, boğazını keserek kaçtı. Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri, vücudunun 30 yerinden bıçaklanan Tingir’in öldüğünü belirledi. Genç kadın olaydan bir gün sonra düzenlenen cenaze töreninin ardından İncirliova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AİLESİNİN İŞBİRLİĞİ İLE YAKALANDI

Cinayeti işledikten sonra, girdiği pencereden çıkan ve yürüyerek Sazlıköy Köyü’ne yakınlarına kadar giden İbrahim Tingir’in yakalanması için her ihbar değerlendirildi ve 20’ye yakın adrese baskın yapıldı. Bu sırada İbrahim Tingir’in sabit telefondan bir arkadaşını aradığı belirlendi. Sazlıköy Köyü’nde de çalışma yapan polis buradan da eli boş döndü. İlerleyen saatlerde İbrahim Tingir’in babası Orhan Tingir’e ait Atatürk Mahallesi Şehit Er Ali İrfan Öztürk Caddesi’ndeki eve geldiğini belirleyen polis, baba Orhan Tingir ile işbirliği yaptı ve genç adamı yakaladı.

OLAYIN ŞOKUNDAN ÇIKAMAMIŞ

Gözaltına alınan İbrahim Tingir’in, olayın şokunu yaşaması nedeniyle ifadesi alınamadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilen İbrahim Tingir çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İbrahim Tingir’in yalnızca "Pişmanım" dediği öğrenildi. Henüz bir yaşındayken öksüz kalan minik K.’nın büyükbabası Orhan Tingir’in yanında kaldığı belirtildi.


---

K.: Kezban