Ukrayna'da geçen hafta düzenlenen Uluslararası Saç Tasarım Yarışması'na 12 ülke katıldı. Yarışmaya Erzurum'dan 10 kişiyle katılan Türk kuaför ekibi, 'çocuk gelinlere hayır' konulu gösteriyle yarıştı. Gösterisi büyük ilgi gören ekip, yarışmada birinci oldu.

Gösteri sonunda ayakta alkışlandıklarını belirten kuaför Ahmet Kemal Özerbaş, "Çocuk da olsa tüm gelinlerin saçı kuaför salonlarında yapılıyor. Çocuk gelinlerin saçlarını yapmak istemiyoruz. Çünkü içimiz burkuluyor. Buna 'dur' demek için uluslararası bir yarışmada 'çocuk gelinlere hayır' konulu gösteri yaptık. Gösteride ben, çocuk yaştaki kızımı başlık parası karşılığında kendisinden yaşça büyük birine veriyorum. Düğünde bindallı giyen Rus mankenler ve dansözler gelip oynuyor. Bu sırada kızımı düğünden kaçırıyorlar. En sonunda da 'Çocuk gelinlere hayır. Kız çocukları okusun' diye Rusça pankart açıyoruz. Kız çocukları gelinlik değil, okul kıyafeti giymeli" dedi.

İngiltere ve İsrail'den gösteri için teklif aldıklarını kaydeden Özerbaş, Katar'a da gidip gösteriyi sergileyeceklerini söyledi.



NÖ(KS/CK)