Bingöl'de teröristlerin askeri konvoya düzenledikleri bombalı saldırının ardından Erzurum ve Muş'taki hastanelerde tedaviye alınan yaralı eskerler valiler tarafından ziyaret edildi.

Hain saldırının ardından yaralı erlerden İrfan Yeşilçay, Uysal Çınarcık, Fesih Akın, Fatih Bulut ve Abdulbari Çetin olmak üzere 8 asker kara ambulansı ile Muş Devlet Hastanesi'nde, ambulans helikopterle Erzurum'a götürülen Ekrem Aktaş ile Erol Can Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde, Mehmet Dildar'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı.

 Yaralı erlerin tedavi gördüğü hastanelere giden Muş ve Erzurum Valileri doktorlardan bilgi aldı. Muş'taki yaralı erlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildiren Vali Ali Çınar, "Bu olaylar, terörle ne kadar mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. Şu anda Muş'ta tedavi gören 8 askerden biri ameliyata alındı. Milletimize 'geçmiş olsun' diyorum. Şehitlerimiz de var. Onlara da Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz sabırlı olmalı. Milletimiz tarihte bu tür zor günleri aşmıştır. Moralimizi yüksek tutmamız lazım. İnşallah milletimiz bu tür hadiseleri de aşacaktır" dedi.

 Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) ameliyata alınan Mehmet Dildar'ı ziyarete giden Vali Sebahattin Öztürk, Yakutiye Araştırma Hastanesi'ndeki Ekrem Aktaş ile Erol Can'ın iyi olduğunu bildirdi. Vali Sebahattin Öztürk, "Şuan itibariyle Mehmet Dildar'ın durumu çok kritik ama bundan başka söylenecek birşey yok şuanda" dedi. Gazetecilerin, 'Bir asker sizden aileme sahip çıkın' istediğinde bulunmuş sorusuna ise Vali Öztürk, "Gerekini yapıyoruz" diye konuştu.

 

MA (KS/RT)