Bu sabah erken saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önüne toplanan davulcular, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Kültür Müdürü Mustafa Keleş ile Yazı İşleri Müdürü Hikmet Bilge'den oluşan jüri önünde yeteneklerini gösterdi. Davulcular, seçilecek 33 davculcu arasına girebilmek tokmağı davula vururken hem de mani söyledi. Yoldan geçenlerin ilgiyle izlediği davulcu seçmesi, yaklaşık 2 saat sürdü.

Jüri Başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, halkın yoğun isteği üzerine bu yıl zurna çalınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Başkan Öz, "Halkımız bu yıl da sahura davul sesi ile uyanacak. Türkiye'nin dört bir tarafından müracaat eden davulcular arasında seçme yaptık ve en iyi 33 kişiyi belirledik. Davulculara yaka kartları verilecek. Vatandaşlar ramazan davulcuları ile ilgili istek ve şikayetlerini 153'e bildirebilir" dedi.

Genç Müzisyenler ve Ramazan Davulcusu Erzurum Dernek Başkanı Burhan Özarslan ise, Ramazan davulcusu olabilmek için adaylar tüm hünerlerini gösterdiğini anlatırken "Her bir davulcu 10'ya yakın mani biliyor. Bir tarafdan davuluna vururken diğer taraftan mani söyleyecek. Halkımızdan korsan davulculara karşı duyarlı olmalırını istiyoruz. Bahşiş almaya gelenlerden mutlaka belge sorulsun" diye konuştu.



Tİ(KS/İD)