Bugün öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanağın ardından dolu yağışı başladı. Yollarda su birikintileri oluşurken yaya ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağış ve doluya dışarıda yakalananlar zor anlar yaşadı. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle Erzurum kent merkezin büyük bir bölümü, kıştan kalma görüntülere büründü. Vatandaşlar dolunun oluşturduğu kaygan zeminde güçlükle yürüdü.

Vali Sebahattin Öztürk, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler ve 9'uncu Kolordu Komutanı Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu'nun konaklarının bulunduğu Yenişenir Caddesi'ndeki kaldırımda meydana gelen elektrik kaçağı korkulu dakikalar yaşattı. Kaldırımın altından çıkan ses ve duman nedeniyle bölgeye İtfaiye, polis ve tedaş ekipleri geldi. Trafik polisi yolu ulaşıma kapattı. TEDAŞ ekipleri de kaldırımn altından geçen elektrik hattındaki arızayı tespit edip sorunu giderdi.

Öte yandan Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede havanın akşam saatlerine kadar çok bulutlu ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçmesi beklendiğini açıklayarak sel baskınlarına karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi.