Erzurum- Ağrı karayolundaki kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Pasinler İlçesi'ne bağlı Çöğender Köyü mevkisinde meydana geldi. Ağrı'dan Erzurum yönüne gelen Engin Aras yönetimindeki 04 M 0854 plakalı yolcu minibüsü, Çöğender Köyü'nden E-80 karayoluna çıkan Nihat Karapınar'ın kullandığı 25 FF 817 plakalı kamyonetle çarpıştı. İki aracın da hurda yığınına döndüğü kaza yerinde yaralılara ilk müdahaleyi yoldan geçenler yaptı.

MİNİBÜSTE 1 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Kaza yerine ulaşan sağlık ekipleri, kamyonet şoförü Nihat Karapınar (42) ile minibüsteki yaralıları Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdüler. Yaralı kamyonet şoförü Karapınar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Bu arada minibüste sıkışan iki yolcunun kurtarılması için sivil savunma ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu 2 yaralı araçtan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

E-80 karayolunda kaza nedeniyle trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Demir yığınına dönen minibüs için çekicinin gelmesi beklenirken, kamyonet ise getirilen bir traktöre halatlarla bağlandı ve sürüklenerek Çöğender Köyü'ne götürüldü.