Horasan İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt Köyü lojmanında kalan öğretmen Canan Dükkancı (30), Aslı Koca (27), Şeyda Yılmaz (24) ve ebe İmran Dağcı (22) gece uyurken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

CEP TELEFONU ÇALDI, ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

3 öğretmenler ve bir ebe, sabaha doğru öğretmenlerden birinin cep telefonunu çalması ile uyandı. Zehirlendiklerini fark eden 4 kişi, kapalı olan köy yolunun kısa sürede açılması ile ambulasla Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi olan öğretmenler ve ebe aynı gün taburcu edildi.

5 KİŞİLİK AİLEYİ ANNE KURTARDI

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Camii Kebir Mahallesi Yüzbaşı Sokak 10 numaradaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik Esmer ailesi ise anne Sevda Esmer'in uyanması ile ölümden döndü. Sevda Esmer, baygın halde olan eş ve çocuklarını uyandırdı. Kendilerini sokağa atan aileye ilk müdahaleyi, mahalledeki bir lokantada çalışanlar yaptı. Aile fertlerine yoğurt yedirip, ayran içiren lokanta çalışanları Esmer ailesini olay yerine çağırdıkları ambulansla hastaneye gönderdi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde idari personel olan Fuat Esmer (40), eşi Sevda (32) çocukları Aleyna (11), Ömer (10) ve Ebrar Esmer'in (5) sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

UYUYORDUK

Fuat Esmer, "Uyuyorduk. Hanım beni ve çocuklarımı uyandırdı. Çocukların şuursuz hareketleri üzerine zehirlendiğimiz anladım. Mide bulantısı ve şiddeli baş ağrısı vardı. Mahallemizdeki lokantada çalışanlar ayran içirdi. Çok şükür yaşıyoruz" dedi.



ZK(KS/AK)